Mark Coenegracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark Coenegracht. © Gregory Van Gansen / Photo News

COLUMN. Klara ziet aantal luisteraars halveren. “Mijnheer de minister, maak van Klara vandaag nog een exclusief digitale zender”

HLN MediawatchersDe nieuwste radiocijfers zijn bekendgemaakt, maar VRT vond het niet nodig om één lijn commentaar te besteden aan hun klassieke muziekzender Klara. Niet dat er niets te vertellen is, want het marktaandeel van de radiozender is op een jaar tijd gehalveerd. Tijd dat mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) ingrijpt, vindt HLN Mediawatcher Mark Coenegracht. “Maak van Klara een exclusief digitale zender en verkoop het vrijgekomen FM-kanaal.”

7 reacties

  • glenn wouters

    6 maanden geleden
    Beste Stefan doe de test eens voor de grap. Rij met FM door de tunnel van Zelzate. Ongeveer 800 meter lang en de FM valt volledig uit. Rij dan door de Westerschelde tunnel van Zeeuws Vlaanderen naar Zeeland. Tunnel is ongeveer 6 KM lang, en je blijft perfecte FM behouden. Heeft dus niets met FM of DAB te maken, ligt vooral aan de tunnel.
  • Francis Davis

    6 maanden geleden
    Vroeger had je radio donna,nu heb je radioBOMMA,alias radio 2
  • Stefan Smets

    6 maanden geleden
    Geen reden om te digitaliseren: FM werkt prima en ongeveer overal. DAB stopt er mee als je in tunnels rijdt (want ze weten "wat goed voor u is"), FM een licht kwaliteitsverlies, maar je hoort tenminste nog iets. In mijn auto hoor ik geen kwaliteitsverschil.
  • Norman Hardy

    6 maanden geleden
    Ik blijf trouw aan Klara. De andere VRT kanalen bekoren me steeds minder. De opvolger van De Madammen nog het minst. Die presentator is wel ok voor het Eurosongfestival maar niet als dagelijkse kost.
  • emi de graeve

    6 maanden geleden
    waarom moet men alles digitaliseren aub ? Zit echt elke luisteraar daar op te wachten ?