Buiten hebben Suzy en Dirk onder meer een verwarmd zwembad en een jacuzzi geïnstalleerd.© LW

Suzy en Dirk openen eigen wellness Aquamarijn in Loksbergen

Halen -

Naast hun woning aan de Zilveren Helmenstraat in Halen hebben Suzy Schrijvers (44) en Dirk Pieraerts (46) hun wellness Aquamarijn geopend. Je kan er jezelf verwennen in o.a. verschillende sauna’s, een jacuzzi en zwembad.

Luk Weyens

“Zelf bezoeken we al jaren wellnesscentra, tot zelfs in Nederland en Duitsland”, vertellen Suzy en Dirk, die drie kinderen tussen 11 en 16 jaar hebben. “We droomden er dan ook al lang van zelf een wellness te openen.” Daarvoor bouwden ze een vleugel aan hun eigen woning. Voor de uitbating van de wellness heeft Suzy haar job als maatschappelijk werker bij IN-Z vaarwel gezegd.

In Aquamarijn vind je binnen een Finse sauna, een stoomcabine, een infraroodcabine en een rustzone en buiten een jacuzzi, een verwarmd zwembad met een rustzone, een ijsemmer en een douche. De jacuzzi is samen met een loungezetel buiten overdekt.

Ook voor de inwendige mens biedt Aquamarijn allerlei lekkers: fruit, een standaard en een luxe-ontbijt. De ontbijten zijn ook in veganversie verkrijgbaar. Als overtuigde veganisten stellen Suzy en Dirk het veganaanbod oordeelkundig samen. Voor de honger van het moment zelf vind je in Aquamarijn ook nog allerlei lekkers.

Bij de bouw hebben Suzy en Dirk gefocust op duurzaamheid. “Veertig zonnepanelen leveren de elektriciteit en voor de verwarming van het water in de jacuzzi - 36 graden warm - en het zwembad – 28 graden - zorgen twee krachtige warmtepompen. De jacuzzi wordt na elke sessie geledigd.”

In de kelder van Aquamarijn bevinden zich alle technische installaties, thuisbatterijen en buffertanks van 20000 liter en 6000 liter voor een constant behoud van gefilterd, warm water.

Wellness Aquamarijn, Zilveren Helmenstraat 34, Halen. Info: www.aquamarijnsauna.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer