© Getty Images

Gevolg van de pro-Palestijnse boodschap? Bayern-speler Mazraoui traint individueel, Duitse politicus wil hem “het land uitzetten”

De Duitse tabloid Bild bericht dat Noussair Mazraoui, de Marokkaanse international onder contract bij Bayern München, donderdag niet heeft deelgenomen aan de groepstraining van de Rekordmeister.

Jens Heylen

Reden daarvoor is het standpunt dat Mazraoui eerder innam over het conflict tussen Israël en Palestina. De 25-jarige rechtsback plaatste een boodschap op zijn sociale media waarin hij steun betuigde aan het Palestijnse volk. “God, help onze onderdrukte broeders in Palestina om de overwinning te behalen. Moge God genade schenken aan de doden, moge God de gewonden genezen”, klonk het toen.

Bayern kreeg later gehoor van het standpunt van zijn speler en zei dat “iedereen, inclusief elke werknemer en elke speler, weet voor welke waarden Bayern staat. We geven om onze vrienden in Israël en staan aan hun zijde.”

Mazraoui, die woensdag pas terug in München aankwam na zijn interlandverplichtingen met Marokko, had diezelfde dag nog een gesprek met de clubleiding om het een en ander uit te klaren. Wat er precies gezegd is geweest en of er gevolgen zijn voor Mazraoui is nog onduidelijk.

Daags na de meeting berichtte het Duitse Bild dat de Marokkaan aparte trainingssessies afwerkte. Dat is te zien op onderstaande beelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Duitsland heerst er in ieder geval polemiek rond de situatie van Mazraoui. Johannes Steiniger, lid van de christendemocratische politieke partij CDU, zou de in Nederland geboren Marokkaan het liefst het land uitzetten. “Beste Bayern München, ontsla hem alstublieft op staande voet. Vervolgens zouden alle middelen ingezet moeten worden om hem het land uit te zetten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

El Ghazi op non-actief

Bayern is niet de enige club die te kampen krijgt met spelers die een dergelijk standpunt innemen. Anwar El Ghazi is intussen door zijn club Mainz 05 op non-actief geplaatst.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer