Een vernietigende peiling belooft weinig goeds voor Amerika

In een rechtstreeks duel tussen president Joe Biden en voormalig president Donald Trump zegt 52% van plan te zijn om op Biden te stemmen en 48% op Trump, wat overeenkomt met de resultaten voor 2020. Maar onderliggende cijfers schetsen een beeld van een doodziek Amerika.

Waarom is dit belangrijk?

Een meerderheid van Amerikanen heeft geen zin in een rematch Biden - Trump in 2024. Toch wijst alles in die richting. De maatschappelijke breuk die deze herkansing zou opleveren, bedreigt volgens een nieuwe peiling van het Center for Politics zelfs de grondwettelijke vrijheden en Amerikaanse waarden.

In het nieuws. Uit een nieuw nationaal onderzoek van het Center for Politics aan de Universiteit van Virginia blijkt dat een verbazingwekkend aantal Amerikanen een beleid steunt dat de Amerikaanse grondwet in twijfel trekt, zelfs als een meerderheid een voorkeur uitspreekt voor democratie boven andere vormen van bestuur.

De details: kiezers verdedigen niet langer de grondwettelijke vrijheden en Amerikaanse waarden. Ook bestaat een diepgeworteld wantrouwen tussen beide politieke groeperin

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer