Video met uithaal Van Quickenborne over pensioenen gaat viraal

“Een werkloze die een hoger pensioen krijgt dan een zelfstandige? Onaanvaardbaar!”, vindt Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Hij postte de video van zijn uithaal in de kamer op Facebook en vroeg iedereen die het eens was hem te delen. Intussen is de video al meer dan 680.000 maal bekeken en bijna 17.000 keer gedeeld.

ehu

De interpellatie kwam er na het verhaal van twee Waalse vriendinnen, Virginie (61) en Caroline (59), die onlangs hun pensioen lieten berekenen. Caroline heeft zes jaar gewerkt en koos er daarna voor om voor haar kinderen te zorgen. Uiteindelijk was ze daarna 33 jaar werkloos. Toch heeft ze recht op 1.134 euro als ze volgend jaar haar pensioen aanvraagt.

Virginie heeft eerst een tijdje als winkelbediende gewerkt, en startte dan haar eigen zaak. In totaal was ze 40 jaar aan de slag, betaalde ook heel die tijd pensioenbijdragen. Maar dat levert haar 220 euro minder op. “In België vang je meer pensioen als werkloze dan wanneer je heel je leven hard gewerkt hebt”, zegt Virginie.

LEES OOK. Na heisa over pensioen van twee vriendinnen: minister pakt wantoestanden aan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen