De leiding organiseert voor alle afdelingen een grote tweedaagse aan de kust. Maar door een bedwantsenplaag op de vastgelegde locatie moest er snel een alternatief gevonden worden.© IF, LVW

Scouts moet halsoverkop nieuwe kampplaats met 140 plekjes zoeken door bedwantsenplaag: “We wilden geen risico nemen”

Waregem/Nieuwpoort -

Scouts St.-Hubertus Waregem organiseert dit weekend een grote driedaagse voor alle afdelingen samen. Maar door een bedwantsenplaag op de vastgelegde locatie in Nieuwpoort moest er snel naar een alternatief gezocht worden.

Levi Verbauwhede en Joerie Dewagenaere

Met 140 zijn ze, de leiding en leden die samen met enkele foeriers – de koks en logistieke hulp – komend weekend op een leuke uitstap vertrekken. Maar een bedwantsenplaag op de vastgelegde locatie in Nieuwpoort gooide roet in het eten. “Eind vorige week ontvingen we een eerste bericht, maar toen bestond er veel onduidelijkheid”, reageert hoofdleider Renaut Mestdagh van Scouts St.-Hubertus Waregem.

“Deze week kregen we te horen dat er in één van de drie delen van het domein bedwantsen werden aangetroffen. We hebben even getwijfeld, maar uiteindelijk besloten we om er niet naartoe te gaan. We willen geen risico nemen. Woensdag zijn we volop gestart met het contacteren van andere kampplekken, maar dat was op zo’n korte tijd niet evident.”

Bedden of tenten

De scouts zochten een weekendplaats met 140 bedden. “Of zo’n 55 lukt ook, dan kunnen alle jonge leden in een bed slapen en de rest op matjes op de grond of in tenten die we buiten opzetten.” Het Nieuwsblad en de collega’s van Radio2 brachten de zoektocht van de Waregemse scouts donderdag in het nieuws.

“En met succes”, reageert Renaut. “We ontvingen heel wat reacties en hebben ondertussen in dezelfde streek een vrije kampplek gevonden. Er zijn 70 bedden en er is voldoende plaats om onze tenten te installeren. We zijn enorm blij met deze oplossing.” (Lees verder onder de foto)

Scouts St.-Hubertus zoeken een weekendplaats met 140 bedden.© lvw

Het alternatief was de grote groep verdelen over twee locaties. Maar dan viel de indeling en het voorbereide programma in het water. Er was ook nood aan een grote keuken aangezien de scoutsleden, -leiding en foeriers zelf koken.

Bus

Met reisorganisatie De Reisvogel werd contact opgenomen om busvervoer te organiseren indien de nieuwe weekendplek zich op meer dan een uur van Waregem zou bevinden. “Dat is gelukkig ook niet nodig. De ouders van de jongste leden brengen hun kinderen zelf naar de kust”, besluit Renaut.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer