© BELGA

Opsteker voor Belgische arbitrage: Erik Lambrechts maakt debuut in Champions League

Ons land heeft straks opnieuw een scheidsrechter in de Champions League. Erik Lambrechts (39) mag volgende maand zijn debuut maken op het kampioenenbal.

Yanko Beeckman

Erik Lambrechts was in juni nog actief op het belofte-EK, waar hij de halve finale tussen Spanje en Oekraïne in goeie banen mocht leiden. Zijn prestaties daar zijn niet onopgemerkt gebleven, want de Leuvenaar mag van de UEFA op 7 november zijn debuut maken in de Champions League. Hij treedt zo in de voetsporen van Frank De Bleeckere en Lawrence Visser. Die laatste floot de voorbije twee seizoenen Real Madrid-Sheriff Tiraspol en Barcelona-Viktoria Pilsen. Welke match Lambrechts straks voor zijn rekening mag nemen wordt pas enkele dagen voor de wedstrijd officieel gecommuniceerd.

Voor de Belgische arbitrage komt de aanduiding van Lambrechts als een opsteker. De voorbije maanden kregen de refs veel kritiek te slikken. Eerder deze maand werd er met de Pro League al een akkoord gevonden over een strategisch vierjarenplan dat de arbitrage naar een (nog) hoger niveau moet tillen. Deze kans voor Lambrechts sterkt het Referee Department in zijn geloof dat er genoeg talent aanwezig is én moet jongeren aanzetten om aan een carrière als scheidsrechter te beginnen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer