John Fulkerson gaat met Leuven Bears op zoek naar een goede uitgangspositie in Bergen.© Vel

Plus ArtikelBasketbal 1/8ste finales Beker van België Bergen - Leuven Bears

John Fulkerson en Leuven Bears zijn torenhoog favoriet in bekermatch tegen Bergen: “We kunnen het duel met zelfvertrouwen aanvatten”

Leuven -

Leuven Bears werkt vrijdag (20.30 uur) in de Mons Arena tegen Bergen de heenwedstrijd van de 1/8ste finales van de Beker van België af. De Leuvenaars gaan op zoek naar een goed resultaat om het zondag (15.00 uur) in de eigen Sportoase – en op de ‘Family Day’ – af te maken.

Patrick Ceulemans

Leuven Bears vatte de derde campagne in de BNXT League met hoogtes en laagtes aan: knappe overwinningen tegen Bergen en Charleroi, maar ook al drie nederlagen tegen Luik, Circus Brussels en Antwerp Giants. “Die laatste thuiszege tegen Spirou Charleroi kwam voor onze vernieuwde spelersgroep wel op het juiste moment”, zegt Amerikaan John Fulkerson. “Zo kunnen we met het nodige zelfvertrouwen de twee bekerduels dit weekend tegen Bergen aanvatten.”

Fulkerson is een van de weinige blijvers van de vorige campagne bij de Bears. Op 4 oktober zegevierde de ploeg van coach Eddy Casteels trouwens met 71-83 in de Mons Arena. Bergen liet ondertussen in de BNXT League een nul op vier optekenen en torst samen met Okapi Aalst de rode lantaarn. Afgelopen weekend leed het in eigen huis nog een afgetekende nederlaag tegen Telenet Giants Antwerp.

Klaar voor de trip

In de 1/16de finales van de Beker van België boekte Bergen tot nu toe de enige zege van het seizoen. Dat was na een spannende partij en met overdreven eindcijfers (81-91) bij tweedeklasser Gembo Borgerhout. Leuven Bears won zijn 1/16de finale met 70-90 van tweedeklasser Guco Lier. Tegen een op dit moment vierkant draaiend Bergen is het dan ook torenhoog favoriet om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van de Beker van België.“De ganse selectie is topfit en klaar voor de trip naar de Mons Arena”, geeft sportief manager Erwin Van Achten mee.

Als Leuven Bears zich kwalificeert voor de kwartfinales van de Beker van België komt het uit tegen de winnaar van het duel Kortrijk Spurs - Luik. De kwartfinales van de Belgische Cup staan geprogrammeerd in het weekend van 8 tot 10 december. De laatste keer dat Leuven Bears de Beker van België won was in 2005, toen het in de eigen Sportoase de finale won van Spirou Charleroi.