President Xi Jinping.
Volledig scherm
President Xi Jinping. © AP

Pentagon: “China bouwt kernarsenaal sneller uit dan verwacht en bekijkt mogelijk bouw nieuw raketsysteem dat doelen in VS kan raken”

Een nieuw rapport van het Amerikaanse Pentagon stelt dat China zijn arsenaal nucleaire wapens sneller uitbouwt dan verwacht. Het waarschuwt ook dat Peking mogelijk de ontwikkeling bekijkt van een nieuw systeem van langeafstandsraketten met conventionele koppen, dat doelen zou kunnen raken in de Verenigde Staten.

14 reacties

  • Marie -b DeBoey

    6 maanden geleden
    Bekijk het zo , Er is wereldwijd grote economische crisis, overbevolking. Het enigste land waar wapens geld opbrengen is Amerika. Dus die leveren. Gevolg conflict oorlog , uitdunnen bevolking, en dan terug heropbouwen. Kern zullen ze nooit gebruiken, want dat is zelfmoord ook voor de machthebbers.
  • Frans Peeters

    6 maanden geleden
    Weinigen beseffen hoe kort we bij een kernoorlog staan en zijn bezig met herfst vakantie
  • Dany Herman

    6 maanden geleden
    Welke leiders hebben we nu toch ipv te zorgen voor welstand spelen ze liever oorlogje maar de ellende is voor de gewone man
  • Maurice Van der Leene

    6 maanden geleden
    Wees eens eerlijk ? Waarom moeten wij ons zo inspannen voor het milieu dit alles word teniet gedaan met al deze oorlogen al dat vergif en vuilheid die daar door vrij komt en in onze landbouw luchtt en water terecht komt En dat is geen probleem voor onze groentjes moeten jullie nu niet op jullie achterste poten staan ?
  • Erwin Werwaarts

    6 maanden geleden
    China is 's werelds grootste CO2 uitstoter met 30,9 % (2021) . De volgende grootste , de VSA , komt pas op 13,5 % . Inplaats van haar geld , moeite en kennis te stoppen in wat de mensheid kan vernietigen , kernwapens , zou China beter haar geld , moeite en kennis stoppen in wat de mensheid kan redden , namelijk groene energie .