© EPA-EFE

Rémi Cavagna verlaat Soudal-Quick-Step en trekt naar het Spaanse Movistar

Rémi Cavagna stapt van Soudal-Quick-Step over naar het Spaanse Movistar. De Fransman, regerend nationaal kampioen tijdrijden, ondertekent er een contract tot eind 2026, zo bevestigt het team donderdag.

Valerie Van Avermaet
Bron: BELGA

LEES OOK. COLUMN. Patrick Lefevere: “Renners die getekend hebben voor een andere ploeg ben je soms ‘kwijt’. In het geval van Mauro Schmid is dat letterlijk zo”

De 28-jarige Cavagna maakte sinds 2017 deel uit van de ploeg van Patrick Lefevere. De specialist tegen de klok won voor de Wolfpack onder meer een etappe in de Vuelta van 2019 en tijdritten in de Rondes van Romandië en Polen (in 2021). Dit seizoen behaalde hij twee zeges in de Internationale Wielerweek, werd voor de tweede keer Frans kampioen tijdrijden en won de openingsetappe en het eindklassement van de Ronde van Slovakije. Afgelopen weekend werd hij in zijn laatste race voor Quick.Step vierde in de Chrono des Nations, waarin zijn teamgenoot Remco Evenepoel als tweede eindigde na Europees kampioen Joshua Tarling (Ineos-Grenadiers).

“Het is een nieuwe uitdaging, na zeven jaar bij Quick-Step”, zegt Cavagna. “Net als bij QST voelt een transfer naar Movistar alsof je deel uitmaakt van de geschiedenis van het wielrennen. Zoveel grote namen hebben deze kleuren gedragen. Ik ben heel trots en hongerig om mijn waarde te bewijzen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer