Jasper Unal, hier in actie in de oefenwedstrijd tegen Frankfurt, wil ervaring opdoen bij Okapi Aalst: “Elke speelminuut vormt daarbij een onverwachte bonus.”© Gregory Van Gansen

Basketbal  Beker van België  Okapi Aalst

Erembodegemse guard Jasper Unal duimt voor bekerkwalificatie met Okapi Aalst: “Als kind trok ik elke thuiswedstrijd naar het Forum”

In de competitie torst Okapi Aalst de rode lantaarn met een slecht rapport van nul op vijf. Het tweeluik met Brussels kan Okapi opnieuw op de rails zetten. De nieuwe 20-jarige Erembodegemse guard Jasper Unal duimt alvast voor de bekerkwalificatie met Okapi.

Jasper Unal is pas dit seizoen toegevoegd aan de A-kern, maar de Erembodegemse snaak groeide al uit tot een vertrouwd gezicht in het Forum. “Ik train al sinds Nieuwjaar mee met Okapi, zodat de aanpassing dit seizoen uiteraard vlotjes verliep”, begint de guard. “Enkel met de nieuwkomers Lazar Mutic, James Jean-Marie en Trevor Blondin moest ik voor het eerst kennismaken. Ik speel bij Okapi via een dubbele affiliatie met tweedeklasser Falco Gent. Bij Okapi leerde ik al ontzettend veel bij op training, terwijl ik bij Falco veel speelminuten vergaar. We beschikken bij Falco trouwens over een leuke ploeg en misten onze start niet met een drie op vier. Bij Okapi wil ik vooral leren. Elke speelminuut vormt daarbij een onverwachte bonus.”

Unal doorliep ooit de jeugdrangen van Okapi, dat hem via de samenwerking met Falco Gent opnieuw aan boord trok. “Ik begon met basket bij Erembodegem, maar trok al snel naar het Forum. Ik werd dus opgeleid bij Okapi, vooraleer ik naar Falco trok. School liep ik in Aalst aan het Sint-Jozefcollege, waar ik Latijn-Wiskunde volgde tot in het vijfde middelbaar. Toen trok ik naar de basketbalacademie van Oostende, waar ik twee jaar verbleef. Intussen volg ik de opleiding voor Handelsingenieur aan de Gentse universiteit. Het is een brede opleiding waarmee je in het bedrijfsleven nog vele richtingen uit kan. De combinatie met het basket vergt wel een sterke planning en ook zelfdiscipline. Bij Okapi staan de trainingen vaak gepland om 10 en 16 uur. Tussendoor sla ik de boeken dan open. Ook bij Falco train ik nog mee wat best zwaar is, maar ik denk dat vele jonge spelers dit parcours afleggen en dus klaag ik niet.”

Echte Ajoin

Unal is de zoon van een Turkse vader en Belgische moeder. “Ik ben een geboren en getogen Aalstenaar hoor, een echte Ajoin”, lacht de pointguard. “Als kind trok ik elke thuiswedstrijd naar het Forum om te supporteren. Dit seizoen zat het nog niet mee. We wedijveren telkens met de tegenstrever tot we in het vierde kwart enkele foutjes afgestraft zien. Hopelijk brengt de bekerstrijd met Brussels de kentering, al is dat niet meer het zwakke broertje van vorig jaar na de komst van kanjers als Libert en Desiron. Gelukkig beschikken we over de beste supporters van het land. Vrijdag proberen we in het Forum de basis te leggen, want zondag wacht op bezoek bij Brussels ongetwijfeld een warme ontvangst.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer