Arbeider (36) zwaargewond na ernstig ongeval op dak van voormalig gebouw van meubelfabrikant

© SM

Hasselt -

Een 36-jarige arbeider is donderdagnamiddag gewond geraakt bij een ernstig werkongeval op de oude Recor-site aan de Sint-Truidersteenweg in Hasselt. Bij betonwerken op het dak sloeg een freesmachine op hol. Het slachtoffer kwam klem te zitten onder de machine.

De brandweer snelde rond 14 uur met heel wat materieel en wagens ter plekke omdat het ongeval op het dak van één van de gebouwen gebeurde. Het slachtoffer dat klem zat, werd bevrijd en met veel zorg naar beneden gebracht voor overbrenging naar het ziekenhuis. De werknemer van een firma in betonwerken raakte zwaargewond. Over de identiteit van het slachtoffer en de ernst van de verwondingen is niet gecommuniceerd.

Verbouwing

De grote panden van de vroegere meubelfabriek worden momenteel verbouwd tot een bedrijvensite nadat Recor enkele jaren geleden de gebouwen heeft verlaten. De lokale politie LRH deed de eerste vaststellingen en ook het parket werd ingelicht. “De diensten Toezicht Welzijn op het Werk zijn uitgestuurd om de oorzaak en de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken”, zegt arbeidsauditeur Christel Vanreyten. dj, maw

© SM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen