Man overleden bij zwaar ongeval op E40© Jeffrey Roos

Veertiger overleden, twee zoontjes (10 en 12) in levensgevaar na zwaar ongeval op E40

Gistel -

Bij een zwaar ongeval op de E40 De Panne-Jabbeke is donderdagavond een veertiger om het leven gekomen. Zijn twee zoontjes raakten levensgevaarlijk gewond. Dat bevestigt de federale politie. De snelweg was een tijdlang volledig versperd.

Jeffrey Roos

Het ongeval gebeurde in de staart van de file van een ongeval dat eerder was gebeurd. Daarbij waren twee vrachtwagens op elkaar gereden, met stoffelijke schade als gevolg. In de file van dat ongeval reed een auto vlak voor de afrit Gistel in op een stilstaande vrachtwagen.

In de auto zaten een bestuurder en twee kinderen. De man, een veertiger, overleefde de klap niet, zijn twee zoontjes verkeren in levensgevaar. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een Nederlands gezin dat op vakantie was. In Nederland is het momenteel herfstvakantie.

De E40 werd volledig afgesloten in de richting van Jabbeke met een lange file tot gevolg. Rond 18.30 uur werd de omleiding opgeheven.

Het parket heeft geen deskundige aangesteld omdat uit de eerste bevindingen duidelijk bleek dat het voertuig achteraan is ingereden op een file.

© jro

© jro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER