Man opgepakt in Frankrijk die contact had met dader van schietpartij in Brussel

In Nantes, in het westen van Frankrijk, is donderdag een man gearresteerd die van de dader van de schietpartij in Brussel een video had ontvangen. Dat meldt de Franse krant Ouest-France. Het zou net als Abdesalem Lassoued om een Tunesiër gaan en een naaste van de schutter.

tg cds
Bron: Ouest-France

De man in kwestie werd donderdagnamiddag opgepakt bij een operatie van de interventie-eenheden in de wijk Malakoff, in het oosten van de stad. Er wordt aangenomen dat hij een video ontving van de terrorist, enkele minuten voor die laatste overging tot zijn moordpartij. In die video eiste Lassoued zijn daad op.

De verdachte die in Nantes werd opgepakt, zou net als Lassoued van Tunesische origine zijn. Volgens Ouest-France werden de Franse autoriteiten door het Belgische gerecht gevraagd om de man op te pakken. Bij zijn arrestatie werden naar verluidt geen vuurwapens aangetroffen, maar de autoriteiten zouden wel IT-materiaal in beslag hebben genomen.

Het federaal parket in ons land geeft voorlopig geen commentaar.

Abdesalem Lassoued schoot maandagavond in Brussel twee Zweedse voetbalsupporters dood en verwondde een derde. De volgende ochtend werd hij in een café in Schaarbeek uitgeschakeld door de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer