“Vanavond blijft het droog, maar later op de nacht krijgen we opnieuw buien”

Vanavond blijft het droog. Later vannacht krijgen we opnieuw een aantal buien. Zaterdag wordt winderig maar overwegend droog met zachte temperaturen.

Ruben Weytjens

Vanavond blijft het droog.

De nacht naar zaterdag verloopt zeer zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt niet kouder dan een graad of 12. Eerst is het droog maar in het tweede deel van de nacht en vroege ochtend zullen er een aantal buien vallen.

In de loop van zaterdagochtend verlaat de buienzone onze provincie via het noorden. Er komt dan ruimte voor een aantal opklaringen. Namiddag blijven de meeste buien net ten westen van Limburg maar het valt niet uit te sluiten dat er ook bij ons enkele lokale exemplaren opduiken. De kans is groot dat het ‘s avonds droog blijft.

Met temperaturen tot 15°C is het zacht voor de tijd van het jaar. Tijdens een eventuele bui kan het tijdelijk 3 a 4 graden afkoelen.

Er komt een vrij krachtige zuidwestenwind te staan met namiddag rukwinden tot zo’n 50 km/u. ‘s Avonds en tijdens het eerste deel van de nacht naar zondag kunnen deze oplopen tot 60 km/u. De temperatuur blijft opnieuw heel de nacht boven 10°C.

Ook zondag blijft het overwegend droog met echter kans op een tijdelijke bui. Langdurige regenval zoals op vrijdag is echter niet te verwachten.

Bekijk hier het weer van de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer