Powell dringt aan op voorzichtigheid ondanks zorgen over hoge rente

Donderdag hield de voorzitter van de Federal Reserve een cruciale toespraak. Hoewel de volgende stap van de Amerikaanse centrale bank al duidelijk is (een pauze), blijven de volgende stappen moeilijk te voorspellen.

Waarom is dit belangrijk?

Bij haar laatste besluit in september liet de FED de zeer hoge tarieven van 5,25% tot 5,50% ongewijzigd. Voor haar volgende beslissing op 1 november wordt verwacht dat de tarieven eveneens ongewijzigd zullen blijven. Maar wat daarna zal gebeuren is moeilijk te voorspellen. De FED Fed streeft naar een inflatie van 2%, terwijl die in september en augustus 3,7% bedroeg.

Het nieuws: de toespraak van Jerome Powell.

  • Donderdag gaf de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve een toespraak voor de Economic Club of New York. Een gelegenheid om een overzicht te geven over de plannen van de FED voor de komende maanden met betrekking tot de rentetarieven.

Gezien de vele "onzekerheden" blijft "voorzichtigheid" geboden

De details: wat zei Powell?

  • Powell benadrukte hoe gebeurtenissen in de wereld de koers van het monetaire beleid kunnen beïnvloeden.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer