Hij bleef ijzig kalm toen een overvaller een pistool op hem richtte. Nu weten we waarom

De beelden gingen deze week de wereld rond. Een Amerikaanse winkelbediende die te maken krijgt met een gewapende overval, doet niets meer dan even met zijn ogen rollen. Hij blijft stoïcijns kalm, zelfs terwijl een overvaller een pistool op hem gericht houdt en de inhoud van de kassa eist. Nu spreekt hij voor het eerst over de overval in een tv-interview.

ehu

De ordediensten van de Amerikaanse staat Kansas publiceerden de beelden uit de broodjeszaak donderdag en kon de dader zo niet veel later bij de kraag vatten.

De koelbloedige man blijkt Tuker Murray te zijn, assistent-manager van de zaak in Kansas City. Hij vreesde naar eigen zeggen op geen enkel moment voor zijn leven.

“Hij kwam binnen als een heel gewone klant. Hij bestelde een broodje en vroeg welke soorten kaas we hadden, en welke soort chips”, legt Murray uit.

KCTV5

Dan haalde de overvaller plots een geweer uit zijn zak en vroeg hij het geld uit de kassa. “Ik was echt niet bang, om heel eerlijk te zijn”, vertelt hij. “Hij was echt niet intimiderend. Ik had nooit het gevoel dat hij me ook écht iets zou aandoen.”

Hoe amateuristisch de dader voor Murray ook leek, de man bleek niet aan zijn proefstuk toe. Hij zou in het verleden al heel wat overvallen hebben gepleegd om zijn cocaïneverslaving te kunnen financieren. Hij riskeert nu maximaal tien jaar gevangenisstraf en een boete van 250.000 dollar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer