Dimitri Berlanger

Gemeenteraadslid Zemst achtervolgt inbreker op gestolen fiets en houdt hem in bedwang tot politie er is  

In Eppegem, Zemst, heeft gemeenteraadslid Koen Vandermeiren (Iedereen Zemst) een inbreker in bedwang gehouden tot de aankomst van de politie. Het gemeenteraadslid had de inbreker gevolgd tot aan een maïsveld waarin hij zich probeerde te verstoppen. 

Niet de politie, maar gemeenteraadslid Koen Vandermeiren uit Eppegem, heeft een inbreker kunnen vatten. Koen merkte de inbreker op in het maïsveld naast zijn huis. "Toen ik na een gezellige avond thuiskwam, hoorde ik iets ritselen in het maïsveld naast ons huis", vertelt Koen. "Ik dacht eerst dat er een dier in het veld zat, maar dat bleek niet te kloppen. Het was een inbreker die net uit het maïsveld wou komen. Ik ben de man achterna gelopen, maar dat maïsveld is een groot doolhof." 

Koen kon de dief niet vatten en belde de politie. Samen kamden ze het maïsveld uit. De inbreker werd niet gevonden, wel een gestolen fiets. Tot Koen plots de dief 400 meter verder in de straat zag lopen. "Ik ben onmiddellijk op de gevonden fiets gesprongen en heb de achtervolging ingezet", zegt Koen. "Hoewel hij zich even in een bosje had verstopt, kon ik hem uiteindelijk vatten en overhandigen aan de politie." 

De dief werd meegenomen en verhoord. Intussen werd in het struikgewas ook de buit teruggevonden. "Het gaat om maar liefst drie fietsen, een hogedrukreiniger en drie grote zakken vol werktuigen zoals boormachines", aldus Koen. 

Meest gelezen