Stad Leuven

Blauwe zone in Kessel-Lo breidt uit: "Veel pendelaars en studenten laten er nu lang hun auto achter"

De blauwe zone in enkele woonstraten van Kessel-Lo (Leuven) zal uitbreiden vanaf 23 oktober. Zo wil de stad ervoor zorgen dat de bewoners er makkelijker een parkeerplekje kunnen bemachtigen. "Momenteel laten veel pendelaars of studenten er gedurende lange tijd hun auto achter, waardoor er geen plaats meer is voor de inwoners om te parkeren."

"Pendelaars parkeren nu vaak in de woonstraten van Kessel-Lo en gaan dan te voet of met de plooifiets verder naar hun werk of het station. Sommige studenten parkeren er soms een week. Daardoor wordt de parkeerdruk in sommige straten te groot. Bewoners en bezoekers vinden daardoor nog maar moeilijk een parkeerplaats", vertelt schepen van mobiliteit David Dessers (Groen).

"Daarom breiden we de blauwe zone in verschillende woonstraten in Kessel-Lo uit. Op die manier willen we ervoor zorgen dat niet-bewoners hun auto hier niet achterlaten. Zo is er meer plaats voor de bewoners en hun bezoekers om te parkeren. Bewoners kunnen dan met hun parkeerkaart onbeperkt op straat parkeren. Werknemers, pendelaars en studenten kunnen hun auto in een (rand)parking zetten."

De blauwe zones zullen uitbreiden in de straten tussen het Heuvelhof en het provinciedomein, een deel van de Désiré Mellaertsstraat, de Landbouwstraat, een deel van de Willem Coosemansstraat, de Spaarstraat, een deel van de Prins Regentlaan en een deel van de Koning Albertlaan. Een volledig overzicht vind je op de website van de stad.

Meest gelezen