Kaap van één miljoen coronavaccinaties tijdens herfstcampagne overschreden

Themabeeld.© EPA-EFE

Er zijn momenteel al meer dan één miljoen coronavaccins geplaatst en geregistreerd tijdens de herfstvaccinatiecampagne. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V).

blg

Voor de nieuwe vaccinatiecampagne zijn er voor Vlaanderen ruim 2,8 miljoen vaccins beschikbaar. Momenteel zijn er bijna 1,9 miljoen dosissen besteld door de huisartsen en apothekers die de vaccins plaatsen.

Het grootste deel van de meer dan één miljoen vaccins is toegediend en geregistreerd door huisartsen (535.138), gevolgd door apothekers (250.527) en woonzorgcentra (74.297).

Daarnaast werden er ook al enkele tienduizenden coronavaccins geplaatst via ziekenhuizen en op plaatsen zoals Centra Algemeen Welzijn (CAW’s), revalidatiecentra, bedrijfsgeneeskundige diensten en VAPH-zorgaanbieders (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap).

De vaccinatie is aanbevolen voor iedereen van 65 jaar of ouder, mensen met een verzwakte weerstand of met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zwangere vrouwen en het personeel in de zorgsector. Dit zijn de zogenaamde prioritaire groepen. Vaccinatie is aanbevolen voor zowat 2 miljoen Vlamingen.