Ga naar de inhoud

Bayern schorst Mazraoui dan toch niet na pro-Palestina-uitspraken: "Hij wijst terreur resoluut af"

 vr 20 oktober 2023 12:30
Mazraoui in actie voor de Duitse landskampioen.

Noussair Mazraoui wordt dan toch niet geschorst door Bayern München. De Marokkaanse speler moest van zijn club apart trainen nadat hij op sociale media zijn steun had betuigd aan Palestina in het Israëlisch-Palestijns conflict. In een gezamenlijk statement komt Bayern nu terug op de kwestie.

"God, help onze onderdrukte broeders in Palestina om de overwinning te behalen." Met onder meer die woorden had Marokkaans international Noussair Mazraoui eerder deze week zijn steun betuigd aan Palestina in het Israëlisch-Palestijns conflict.

 

Daar kon zijn club Bayern München niet om lachen. "We geven om onze vrienden in Israël en staan aan hun zijde", reageerde de Duitse recordkampioen. Mazraoui werd daarop uit de selectie van het eerste elftal geweerd.

 

Maar na een gesprek tussen club en speler komt het nu toch niet tot een schorsing. "Mazraoui heeft ons op geloofwaardige wijze verzekerd dat hij als vredelievend persoon terreur en oorlog resoluut afwijst. Hij betreurt het als zijn berichten irritatie hebben veroorzaakt”, aldus Jan-Christian Dreesen, CEO van Bayern. 

 

“Ik veroordeel elke vorm van terrorisme en elke terroristische organisatie”, vult de speler zelf aan in het statement van de club.

 

“FC Bayern gelooft dat voetbal zijn kracht van verzoening tussen verschillende culturen moet inzetten, vooral op de moeilijkste momenten. Noussair Mazraoui blijft bij de selectie van FC Bayern, maar valt uit vanwege een blessure die hij opliep in de interland met de Marokkaanse nationale ploeg", aldus Dreesen.

 

Mazraoui is niet de enige speler die stennis veroorzaakte door uitspraken over het conflict tussen Israël en Palestina. Eerder deze week werden ook Anwar El Ghazi en Youcef Atal al op non-actief gesteld door hun werkgevers FSV Mainz 05 en OGC Nice.