Belgian Lions laten geen spaander heel van Brazilië en winnen met dubbele cijfers

De Red Lions hebben ook hun tweede groepswedstrijd gewonnen op de Olympische Spelen. Tegen gastland Brazilië, allesbehalve een hockeyland, wonnen de Belgische hockeymannen met 0-12! Na de zege tegen Groot-Brittannië blijven de Red Lions dus op kop in groep A, ze zijn ook al zogoed als zeker van de volgende ronde.

jtp

Brazilië ging tegen de Red Lions op zoek naar eerherstel na de 7-0 nederlaag tegen Spanje op de openingsspeeldag. Dat draaide echter helemaal anders uit, het gastland - dat eigenlijk bestaat uit een internationaal gezelschap - kreeg nooit een voet aan de grond tegen de ontketende Lions.

Al na één kwart was duidelijk dat de Red Lions geen moeilijke avond tegemoet gingen, Aubel en Van Doren zorgden na vijftien minuten éénrichtingsspel voor de 0-2 voorsprong. In het tweede kwart deden de Lions nog wat beter, want na een halfuur spelen keek gastland Brazilië aan tegen een 0-5 achterstand. Cosyns, Denayer en Truyens tekenden voor de doelpunten, onder het goedkeurend oog van Koning Filip.

De Lions gingen door op hun elan en gaven de Brazilianen hockeyles. Na 45 minuten stond de 0-8 op de tabellen, aan het laatste fluitsignaal stond de 0-12 op het bord na een uur durende schietoefening. Opvallend: de eerste tien doelpunten werden gemaakt door tien verschillende spelers. De Lions zijn zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde, woensdag spelen de Lions tegen Australië. Die wedstrijd wordt andere koek, want Australië is een tophockeyland.