Er doen over de penis heel wat misverstanden de ronde.
Volledig scherm
PREMIUM
Er doen over de penis heel wat misverstanden de ronde. © ThinkStock

Kan je penis doorscheuren tijdens de seks? En is een maand niet masturberen ongezond? 8 feiten en misverstanden over het mannelijke lid

Van lengtes tot vormen en masturbatietechnieken. Over het mannelijke geslachtsorgaan is al heel wat geschreven en gezegd. Maar zeggen de neus en voeten nu echt iets over de grootte van de penis? Is het ongezond om een maand lang niet te masturberen? En is viagra het enige middel dat werkt tegen erectieproblemen? Wij scheiden samen met urologen acht feiten van fabels. “Ik zou toch aanraden om regelmatig een zaadlozing te doen.”

  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. Baanbrekend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: jouw belangrijkste vragen beantwoord
    PREMIUM

    Baanbre­kend onderzoek ontdekt hoe we astma mogelijk kunnen voorkomen in de toekomst: jouw belangrijk­ste vragen beantwoord

    Naar lucht happen terwijl je snel en piepend ademhaalt. Iedereen kan zich wel iets voorstellen bij een astma-aanval. Een nieuw wetenschappelijk onderzoek in het vooraanstaande tijdschrift Science heeft nu aangetoond hoe de vernauwing van de luchtwegen zorgt voor ontsteking en slijm. Met deze nieuwe kennis kunnen we astma mogelijk voorkomen in de toekomst. HLN-wetenschapsexpert Martijn licht toe wat de wetenschappers precies zijn te weten gekomen in deze wetenschappelijk studie.