© Dick Demey

STVV-coach Fink staat voor “zespuntenmatch” in Leuven

STVV staat voor een richtinggevend vierluik. Na een trio van topclubs zetten de Kanaries nu hun snavels in clubs die achter hen gerangschikt staan in het klassement. Te beginnen met OH Leuven zondagavond. “Een regelrechte zespuntenmatch”, blikt coach Thorsten Fink vooruit.

Fink beschikt in aanloop naar het duel Aan den Dreef over een compleet fitte kern. “Zelfs de kwaaltjes van Okazaki zijn verleden tijd”, verklapt Fink, die kortom met positieve selectieproblemen af te rekenen krijgt. Toch beschouwt de Duitse coach de trip naar Leuven allerminst als een gezondheidswandeling.

“Twee zaken bemoeilijkten de voorbije dagen de voorbereiding op de match tegen Leuven”, stipt Fink aan. “Allereerst beschikte ik vanwege interlandverplichtingen van onze talloze internationals niet over een voltallige kern. Daarnaast voerde Leuven een trainerswissel (Brys werd bedankt, Bilzenaar Eddy Vanhemel is coach ad interim, nvdr) door. Wat ons ietwat in een lastig parket brengt betreffende de videoanalyse. Maar ik wil die twee facetten niet als excuus gebruiken. Ik kijk liever naar onze eigen sterktes. Voor de dag komen als een team en voetballend de oplossing zoeken. Zo weet ik nu al dat we na negentig minuten, plus extra tijd, meer balbezit zullen gehad hebben dan onze opponent. Het zal er vooral op aankomen om onszelf niet tekort te doen wanneer Leuven de bal verovert. We zullen waakzaam moeten zijn voor hun counters.”

“Vandaar dat we daar de voorbije dagen grondig op hebben getraind”, vult kapitein Bruno Godeau aan. “De komende weken zullen we telkens tegenover een blok komen te staan dat dichter bij zijn eigen doel speelt. Compacte teams die graag de counter hanteren. We zullen dus moeten leren hoe we daarmee omgaan. Met mijn ervaring kan ik wel al één ding zeggen: we zullen geduldig moeten blijven tegen dit soort ploegen.”

Nederig blijven

Winst in Leuven betekent dat STVV opnieuw naar boven mag kijken. Bij verlies voelt men echter de hete adem van de achtervolgers in de nek.

“Precies. Daarom is komend duel ook een regelrechte zespuntenmatch”, beaamt Fink. “Bij winst slaan we een gat van zeven punten op OHL. Bij verlies naderen ze tot op één punt. Dat is nu eenmaal de realiteit in België. Alle ploegen staan dicht bij elkaar gerangschikt. Wij moeten vooral zorgen dat we nederig blijven en niet denken dat we ‘de favoriet’ zijn voor aanvang van de wedstrijd.” (roro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer