Jonas Van Vaerenbergh met Vlaams Belang parlementslid Klaas Slootmans.

N-VA raadslid in Affligem Jonas Van Vaerenbergh stapt over naar Vlaams Belang

In Affligem stapt N-VA gemeenteraadslid Jonas Van Vaerenbergh over naar Vlaams Belang. Hij kan zich niet meer vinden in de nationale standpunten van N-VA en kiest nu voor Vlaams Belang. De partij diende bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Affligem geen lijst in. 

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen deed Vlaams Belang niet mee in Affligem. Ondanks de grote winst voor de partij in de hele Denderstreek stond Vlaams Belang niet sterk in Affligem. Mogelijk is dat te verklaren door de grote populariteit van burgemeester Walter De Donder (CD&V), ook bekend als de burgemeester uit Samson en als kabouter Plop. N-VA zit er in de oppositie met zes gemeenteraadsleden.

Toch maakt N-VA'er Jonas Van Vaerenbergh nu de overstap naar Vlaams Belang. Hij zal de partij lokaal uit de grond moeten stampen en nog mensen zoeken om op de lijst te staan. Van Vaerenbergh werd tien jaar geleden, als jongste raadslid ooit in Affligem, gemeenteraadslid in 2013 voor de N-VA. Hij benadrukt dat zijn overstap niet komt door lokale strubbelingen. “De voorbije jaren heb ik goed en fijn samengewerkt met de andere bestuursleden en raadsleden. Ik wil hen dan ook bedanken voor de voorbije jaren. Het is mijn engagement voor een veilig en vrij Vlaanderen dat me naar het Vlaams Belang gebracht heeft”. 

Bij Vlaams Belang zijn ze uiteraard blij met zijn komst. “We stellen vast dat steeds meer overtuigde Vlaams-nationalisten uit de N-VA-stal onze richting uitkomen. Iemand als Jonas zal voor ons van goudwaarde zijn in de Denderstreek, waar onze partij hoge scores haalt bij de parlementsverkiezingen.”  

Bij N-VA in Affligem reageren ze wat verrast. Toch is lokaal voorzitster Elke Peeters (N-VA) niet boos: "We waren wel wat verbaasd, we hebben echt goed samengewerkt hier in Affligem. Maar het is wel waar dat Jonas meer en meer de nationale ideeën deelde van Vlaams Belang. Het is zijn keuze, maar we gaan niet met ruzie uit elkaar." 

Meest gelezen