Illustratiebeeld.© Shutterstock

Genkse concurrente krijgt 6 maanden cel met uitstel voor ‘oorlog binnen modellenwereldje’

Genk/Hasselt -

Een Genkse concurrente van een 48-jarige Hasseltse modellenmentor krijgt een celstraf van zes maanden met uitstel omdat ze de Hasseltse belaagde met scheldberichten. Ze verspreidde ook online een seksfoto van de vrouw.

Shauni Deferm

De 48-jarige eigenares van het Hasseltse modellenbureau stapte tussen september 2017 en augustus 2021 meermaals naar de politie omdat ze werd lastiggevallen door een 47-jarige Genkse concurrente. De twee modellenmentors zaten verstrikt in een ruzie. Die liep uiteindelijk volledig uit de hand.

De advocaat van het slachtoffer, meester Tom Van Overbeke, had het over verregaande haat- en scheldberichten en zelfs het online verspreiden van een seksfoto uit het privéleven van zijn cliënte. “Het ging niet over een uitschuiver of een emotioneel moment. Het was een doelbewust opgezette campagne van vier jaar om mijn cliënte te beschadigen. Haar rust verstoren was heel het opzet. Het was oorlog binnen het modellenwereldje”, klonk het.

6 maanden cel met uitstel

Buiten de Genkse concurrente stond nog een andere, 39-jarige, Genkse vrouw voor de Tongerse rechter. Ook zij zou de Hasseltse vrouw online hebben aangevallen en beledigd. Daarbuiten belde ze het 48-jarige slachtoffer in amper 20 minuten tijd liefst 28 keer op via Messenger. Zij kreeg de opschorting. De Genkse concurrente kreeg wel een celstraf. Zij werd veroordeeld tot zes maanden met uitstel en een ontzetting uit de rechten voor vijf jaar met uitstel.

Het slachtoffer krijgt een morele schadevergoeding van 1.000 euro, 25 euro administratiekosten en 50 euro administratiekosten. Voor haar psychologische begeleiding wordt er een voorlopig bedrag van een euro toegekend. Voor haar eenmanszaak vroeg Van Overbeke ruim 24.000 euro. De vrouw zou heel wat inkomsten mislopen hebben omdat zij catwalktrainingen bij missverkiezingen en privé-opleidingen van modellen kwijtspeelde door reputatieschade. Er zouden ook enkele sponsors de samenwerking hebben stopgezet. De Tongerse rechter verklaarde zich echter onbevoegd en kende voor de zaak geen schadevergoeding toe.

Shauni Deferm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer