Pep Guardiola reageert in gekende stijl op Gouden Bal-kwestie: “Haaland zou moeten winnen, maar Messi moet een aparte sectie krijgen”

Manchester City kende met de treble een fantastisch seizoen en heeft met Erling Haaland een dodelijke doelpuntenmachine in huis. Maar toch lijkt de Gouden Bal binnenkort opnieuw een prooi te zullen worden voor Lionel Messi, die Argentinië eind 2022 naar de wereldtitel leidde.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Pep Guardiola, die de Argentijnse stervoetballer jarenlang coachte bij Barcelona, reageerde vrijdag tijdens een persbabbel voor de match tegen Brighton met een kwinkslag op de vraag wie volgens hem de Ballon d’Or dit jaar verdient. City heeft zeven spelers op de shortlist met dertig namen, bij wie ook (de nog steeds geblesseerde) Kevin De Bruyne.

“Het is mooi dat er zoveel spelers van Manchester City kans maken. Dat maakt ons allemaal trots”, zei Guardiola. Maar de kans dat Messi voor de achtste keer de meest prestigieuze voetbaltrofee krijgt, lijkt groot. “Er zouden twee secties moeten zijn, een voor Messi en een voor de anderen”, lachte de Spanjaard.

Erling Haaland lijkt Messi het meest het vuur aan de schenen te kunnen leggen. “Haaland zou moeten winnen, ja. Hij won de treble, maakte meer dan 50 miljoen doelpunten (sic) maar het is natuurlijk Messi. Zijn slechtste seizoen is het beste van de anderen. Ze verdienen het allebei. Wat kan ik nog meer zeggen?”

© REUTERS

De Ballon d’Or wordt op 30 oktober uitgereikt in Parijs. Dan kennen we de opvolger van de Fransman Karim Benzema.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer