Ruzie in hotel loopt uit de hand: Speciale eenheden moeten man die vrouw gijzelde uit kamer halen

Geen Happy Day in hotel Happy Day was het vrijdagmiddag. Omstreeks twee uur ging de politie ter plekke nadat een man en vrouw in een hoogoplopende ruzie verwikkeld raakte. De man zou de vrouw gegijzeld hebben, waarna de speciale eenheden moesten tussenkomen.

wver djr

“Het zal een trauma zijn. We doen dit al 30 jaar en zagen al veel, maar het is de eerste keer dat ik dit meemaak. Ik sta stijf van de stress”, zucht Natacha Bostoen.

Samen met haar man Charlie Luyckx baat ze hotel Happy Day in de Ezelstraat in Wevelgem uit. Nu ja, hotel. Je kan er een kamer voor enkele uren huren, maar ook studio’s voor een langere periode. Vrijdagmiddag brak er de hel los. De 44-jarige Andy V. gijzelde er ruim drie uur lang zijn partner Stefanie V. (35).

Het koppel had betaald voor een maand en zouden binnenkort verhuizen naar Ieper. Maar volgens Bren Dewinter, een jongeman die er ook verblijft, zou er al sinds hun verblijf daar ruzie geweest zijn. Zelfs de politie moest al eerder ter plekke komen. “Ik hoorde hem al roepen dat hij op haar zou slaan als ze haar muil niet zou houden”, vertelt hij. (Lees verder onder de foto)

Charlie Luyckx en Natacha Bostoen, zaakvoerders van het hotel© djr

Die vrijdag ontstond er ook ruzie. “De man wou verhaal halen bij enkele Polen die er ook verblijven. Hij beweerde dat ze seks zouden hebben gehad met zijn vrouw. Toen de verantwoordelijke hem niet binnenliet in hun kamer ging hij helemaal door het lint”, beweert Bren Dewinter.

Volgens enkele getuigen werd er een mes getrokken. Daarna belde de zaakvoerder de politie – het was toen 13.56 uur – waarna het koppel zich verschanste in hun kamer waarbij er steekwapens aan de pas kwamen. Agenten kwamen ter plekke, maar omdat de zaak te delicaat was werden de DSU – de speciale eenheden – erbij geroepen. Die kwamen in volle sterkte naar de Ezelstraat. Een grote perimeter werd afgezet, hotelgasten en enkele omwonenden – zo’n 14 personen – werden opgevangen in de nabijgelegen school. (Lees verder onder de foto)

Bren Dewinter had het koppel al vaak horen ruziën.© djr

Dat gebeurde uiteindelijk iets na 17 uur. De speciale eenheden vielen binnen in de kamer en overmeesterden en arresteerden het koppel. “Ze zullen nu beiden medisch onderzocht worden en daarna volgt een verhoor. Op basis van hun verhaal zal de onderzoeksrechter een beslissing nemen”, aldus Filiep Jodts, Procureur des Konings van West-Vlaanderen.

De vrouw stond nog geseind in een kleinere zaak. Beiden hadden geen gekende woonplaats. Het zou dus om een gijzeling gegaan zijn, maar dat woord wilde de procureur niet in zijn mond nemen. “Het zal moeten blijken wat er precies gaande was uit de verhoren. Of er drugs in het spel was moeten we bekijken”, klonk het.

De schermutseling en het bijhorende politionele politievertoon zorgde voor heel wat bekijks. Ook burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) kwam ter plekke. “We hebben eigenlijk nooit problemen gehad met het hotel. We zijn uiteindelijk blij dat de situatie opgelost geraakte.”

Procureur des Konings Filiep Jodts.© djr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen