Ga naar de inhoud

Eindelijk revanche in Brussel en doodvonnis voor rode lantaarn: de resultaten van onze JPL-poll

 vr 20 oktober 2023 16:02

Na 10 speeldagen in de Jupiler Pro League mogen de clubs hun herfstrapport komen afhalen. Welke club heeft punten gescoord bij hun aanhang? Wie kroont zich volgens de voetbalsupporter tot kampioen en wie moet vrezen voor de degradatie? Onze poll legt de publieke opinie bloot.

Wie wordt kampioen?

  1. Union  (27,7%) 
  2. Gent  (23,7%)
  3. Anderlecht  (19,8%)
  4. Club Brugge  (18,1%)
  5. Antwerp  (4,7%)
  6. Genk  (4,6%)

Derde keer goede keer voor Union? De Belgische voetbalsupporter ziet Union zichzelf belonen met de titel nadat ze er de afgelopen twee seizoen net naast grepen.

 

Ook KAA Gent ziet zijn prima start van het seizoen beloond worden met het vertrouwen van de Belgische fans en lijkt voor 23,7% van de supporters op weg naar de titel.

 

19,8% van de fans ziet Anderlecht na zes seizoenen opnieuw aanknopen met het succes van weleer. 

Welke ploegen eindigen bij laatste 4?

  1. KV Kortrijk  (23,2%)  
  2. AS Eupen  (19,1%)
  3. Westerlo  (18,3%)
  4. OH Leuven  (14,5%)
  5. RWDM   (12,6%) 

Onderaan het klassement wordt het volgens de Sporza-surfer moeilijk voor rode lantaarn KV Kortrijk om de degradatie of play-downs te vermijden.

 

AS Eupen, nu nog op een veilige 12e stek, zou zich ook mogen opmaken voor degradatievoetbal. Ook Westerlo en OH Leuven slagen er volgens de poll niet in om zich uit de kelder van het klassement te voetballen.

 

Opvallend: 79% (!) van de KV Kortrijk-supporters is van mening dat hun eigen ploeg bij de laatste 4 zal eindigen. Ook bij de aanhang van Westerlo is het geloof niet groot: iets meer dan de helft ziet hen onderaan eindigen. 

Welke supporters zijn gemiddeld het meest tevreden?

  1. Royale Union Saint-Gilloise
  2. KRC Genk  
  3. KAA Gent 
  4. Club Brugge  
  5. RSC Anderlecht  
  6. Royal Antwerp FC  

De eigen aanhang van Union is met voorsprong het meest tevreden over hun team. Na de knappe seizoenstart en met de vorige 2 seizoenen in het achterhoofd kan dat geen verrassing genoemd worden.

 

Ondanks een wisselvallig begin van Genk zien we ook veel lachende gezichten bij hun aanhang. De fans van KAA Gent mogen sinds lange tijd nog eens een goede start meemaken en vervolledigt het podium.

Zijn er ook buizen?

  1. Eupen
  2. Charleroi 
  3. RWDM 
  4. STVV 

Niemand zo kritisch als je eigen supporters. De Eupense supporters laten hun ongenoegen blijken: 23,5% van hen geeft een onvoldoende. 

 

Ook bij Charleroi, RWDM en STVV zijn er supporters die hun ploeg met een buis dit weekend het veld opsturen. 

Gerelateerd: