Thijs Pattyn

BEKIJK - Jeugdbewegingen Ieper proppen om het meest leden in bestelwagen: "Record staat op 33"

De middelbare school VTI in Ieper heeft een originele wedstrijd georganiseerd voor haar leerlingen op de Dag van de Jeugdbeweging. Elke jeugdbeweging probeerde zo veel mogelijk leden in een bestelwagen op de speelplaats te krijgen. De Chiro kroonde zich tot winnaar, met maar liefst 25 jongeren in dezelfde auto. Het record van 33 van vorig jaar houdt stand.

Veel scholen organiseren activiteiten en spelletjes op de Dag van de Jeugdbeweging. In het VTI van Ieper kunnen de verschillende jeugdbewegingen tussen de lessen door tegen elkaar strijden. Op de speelplaats stond een bestelwagen, een Renault Kangoo, en elke jeugdbeweging kreeg een minuut de tijd om daar zo veel mogelijk leden in te proppen. 

"De leerlingen zijn heel enthousiast", zegt leerlingenbegeleider Jens Alleweireldt. "Niet alleen de jongeren die deelnemen, ook zij die toekijken. Het voordeel is dat ze niet voorzichtig moeten zijn met de oude bestelwagen, want we gaan er toch de weg niet mee op. We gebruiken die alleen om wat materiaal te vervoeren op ons eigen groot domein."

BEKIJK - De jeugdbewegingen proppen hun leden in de bestelwagen:

Videospeler inladen...

Pijnlijk, maar plezierig

"Het gaat er wel eens gewelddadig aan toe", bevestigt leerling Dylan Deceuninck, lid van Chiro Zillebeke en de Jeugdbrandweer van Ieper. "Als je onderaan ligt, kan het wel eens pijnlijk worden ook, maar het is vooral voor de fun." 

"Het was heel leuk", klinkt het bij Maxim Caulier van de KSA. "De richtingaanwijzers duwden wel wat in mijn poep, maar dat was niet erg. We vormden samen een team met de Scouts, want we hadden allebei niet genoeg leden. Dat voelde wel goed." Cyriel Loonis van de KLJ zal dan weer met blauwe plekken naar huis gaan. "Veel pijn doet dat niet", zegt hij. "We gingen er volledig voor en dan kan dat gebeuren."

De leden doen hun uiterste best om zo veel mogelijk volk in de auto te krijgen.
Thijs Pattyn

Geen record

De Chiro kroonde zich tot winnaar met 25 leden. "De auto zat stampvol, er kon echt niemand meer bij", lacht Alleweireldt. "Vorig jaar slaagde de Chiro er nochtans nog in om 33 leden in de auto te krijgen. Dat record blijft nog staan. Elk jaar sta ik er trouwens van versteld hoe lek de banden staan als iedereen in de auto zit. Toch blijft het voertuig meegaan."

Deze bestelwagen zorgde voor veel plezier in het VTI.
Thijs Pattyn

Meest gelezen