© EPA

Vermist Amerikaans meisje (16) was afgelopen weken bij “verschillende mensen die ze kende via het internet”

Er is meer nieuws over het Amerikaanse tienermeisje uit Springfield (Tennessee) dat gisteren na een maand teruggevonden werd in het Nederlandse Zwolle. Ze zou al die tijd doorgebracht hebben bij “verschillende mensen die ze kende via het internet”. Het meisje bleek met het paspoort van iemand anders naar Nederland afgereisd te zijn. Dat meldt NOS.

evg

Het 16-jarige Amerikaanse meisje werd gisteren teruggevonden aan het station van Zwolle. Daar werd ze ter plekke aangehouden. Ze zou volgens de politie in goede gezondheid verkeren. Ondertussen is de 16-jarige weer herenigd met haar moeder, die tijdelijk in Den Haag verbleef. De vrouw reisde haar dochter achterna en trok gisteren zelfs naar Antwerpen om het meisje te zoeken.

Vals paspoort

Momenteel wordt onderzocht waarom het meisje niet met haar eigen paspoort naar Nederland is gekomen. De politie wou voorlopig niet verder in detail treden over de exacte omstandigheden. Het was echter niet de eerste keer dat de 16-jarige naar Nederland probeerde te komen. “Op 4 februari heeft ze als geprobeerd om met het vliegtuig naar Amsterdam te gaan, maar de politie hield haar toen tegen op het vliegveld van Nashville,” aldus haar moeder.

Al sinds 1 april in Nederland

Op 1 april nam de Amerikaanse tiener het vliegtuig naar Nederland. Volgens haar moeder had ze iemand leren kennen in Den Haag via het internet. De vrouw zette eigenhandig een zoekactie op poten in Nederland, en nadien ook ons land. “Ik wil haar weer meenemen naar huis, ik denk dat ze in gevaar is. Daarom ben ik hier,” zei ze eerder in een interview met de Nederlandse Omroep West. Gisterenavond kwam dan uiteindelijk het verlossende nieuws dat de tiener zich in Zwolle bevond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer