Vrouw (58) in levensgevaar nadat ex op haar vuurt met jachtgeweer: verdachte aangehouden voor poging tot moord

Puurs-Sint-Amands, Boom, Rumst -

De vrouw (58), die vrijdagavond in het dorpscentrum van Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) van dichtbij op straat werd neergeschoten, verkeert nog altijd in levensgevaar. Haar ex-partner (58) stond haar op te wachten toen ze haar nieuwe vriend opzocht en loste twee schoten met een jachtgeweer. De politie kon de schutter nog dezelfde avond oppakken in Bornem. Hij werd zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot moord. Het slachtoffer is afkomstig uit Boom, de verdachte uit Rumst.

LEES OOK. Schutter (58) stalkte ex-vrouw (58) al maanden voor hij haar in koelen bloede neerschoot: “Ze kreeg eerder al berichten met levensbedreigende toon”

Buurtbewoners in de Romain Steppestraat in Sint-Amands werden vrijdagavond om iets 20u opgeschrikt door een luide knal. “We dachten eerst aan vuurwerk. Hier in de buurt is er wel wat drugscriminaliteit, maar we hoorden ook geschreeuw. Toen we buiten gingen kijken, zagen we een man wegwandelen”, vertelt een buurtbewoner.

Het slachtoffer probeerde nog te vluchten en zocht dekking onder een portiek van een huis in de buurt. Daar loste de vijftiger van zeer dichtbij nog een tweede schot. De schutter gaf volgens omwonenden een verdwaasde indruk en maakte niet meteen aanstalten om te vluchten.

“Hagelbollen over het hele lichaam”

Een buurtbewoonster, die opgeschrikt was door het rumoer op straat, liep nog achter de schutter aan. Het was niet alle omwonenden onmiddellijk duidelijk dat er een slachtoffer was gevallen. “Tot we zagen dat er achter een bloembak van een huis even verderop een zwaargewonde vrouw op de grond lag. Ze had een grote wonde aan de buik en hagelbollen over het hele lichaam tot aan de hals, maar ze was nog bij bewustzijn. Ze zei dat ze was neergeschoten door haar ex-man”, vertelt een getuige.

LEES OOK. Man die ex-vrouw neerschoot in Sint-Amands recent veroordeeld voor belaging van hetzelfde slachtoffer

De Romain Steppestraat was urenlang afgesloten voor sporenonderzoek.© Joris Herregods

Getuigen verwittigden de hulpdiensten. Een eerste ploeg van de politiezone Rivierenland was minder dan tien minuten na de noodoproep ter plaatse, gevolgd door een ambulance. Nog even later kwam er een mug aan. Het slachtoffer liep levensbedreigende verwondingen op en werd in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). “We hebben er geen goed oog in”, klinkt het in de buurt.

Vier kilometer verderop klemgereden

Politieploegen kwamen massaal ter plaatse. De schutter was ondertussen met zijn auto op de vlucht geslagen. Niet veel later konden agenten hem zo’n vier kilometer verderop klemrijden in Boskant in Bornem. In de auto vond de politie het wapen terug, een jachtgeweer.

Er is ondertussen een gerechtelijk onderzoek gestart. Op de plaats van de feiten kwam ook het labo ter plaatse voor sporenonderzoek. “De precieze toedracht van de feiten wordt momenteel nog verder onderzocht”, zegt Kato Belmans van het Antwerpse parket.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter voor poging tot moord. De 58-jarige verdachte werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.(svh, tdk)

De vijftiger schoot zijn ex op straat neer.© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen