16-jarige leerling overleden aan bacteriële hersenvliesontsteking: “Onwezenlijk en onnoemelijk verlies”

Het Sint-Jorisinstituut in Bazel.© Facebook

Kruibeke -

Een 17-jarige jongen van het Sint-Jorisinstituut in Bazel is overleden aan een bacteriële hersenvliesontsteking. “Dit is onwezenlijk en een onnoemelijk verlies”, zegt burgemeester Antoine Denert. “De leerlingen van zijn klas kregen vrijdagochtend psychologische bijstand.”

Pieter Van Hecke

De jongen werd het ziekenhuis binnengebracht maar stierf amper een dag later aan de gevolgen van bacteriële meningitis. Een tragedie voor familie en vrienden. Zijn omgeving en Kruibeeks burgemeester Antoine Denert (D.E.N.E.R.T.) reageren aangeslagen. “Het is onwezenlijk”, zegt Denert. “Het is een groot verlies voor zijn naasten en voor de verenigingen, zoals de Chiro, waarin hij actief was.”

De leerlingen van het Sint-Jorisinstituut kregen vrijdagochtend al psychologische bijstand. Zijn dichtste contacten worden opgevolgd en krijgen preventief antibiotica toegediend. De burgemeester roept op tot waakzaamheid, maar er is geen enkele reden tot paniek. “Ik kan u verzekeren dat alles onder controle is en alle betrokken instellingen doen hun taak.”

Symptomen

Bacteriële meningitis is een levensbedreigende ontsteking van de hersenvliezen en hersenen. De bacteriële variant is minder besmettelijk dan de virale en wordt vooral overgedragen door hoesten en niezen. De bacterie kan amper buiten het lichaam leven, en is daarom alleen besmettelijk bij dicht menselijk contact. De symptomen zijn huidbloedinkjes (paarsrode stipjes/minuscule vlekjes die niet verdwijnen als je erop duwt), ernstige hoofdpijn, stijve nek, koorts, overgeven, veranderd bewustzijn (slaperig zijn of zelfs bewusteloos).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen