Man (58) wacht ex-partner op bij haar nieuwe vriend en vuurt met jachtgeweer: slachtoffer nog steeds in levensgevaar

Puurs-Sint-Amands -

De vrouw (58) die vrijdagavond in het dorpscentrum van Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) van dichtbij werd neergeschoten, verkeert nog altijd in levensgevaar. Haar ex-partner stond haar op te wachten toen ze aankwam bij haar nieuwe vriend en loste twee schoten met een jachtgeweer. De politie kon de schutter nog dezelfde avond oppakken in Bornem.

Buren in de Romain Seppestraat werden vrijdagavond omstreeks 20u opgeschrikt door een knal. “We dachten eerst aan vuurwerk. Hier in de buurt is er wel wat drugscriminaliteit, maar we hoorden ook geschreeuw. Toen we buiten gingen kijken, zagen we een man weggaan”, vertelt een buurtbewoner. Korte tijd later werd nog een tweede schot gelost. De schutter gaf volgens omwonenden een verdwaasde indruk.

Een buurtbewoonster liep nog achter de man aan. Het was haar niet meteen duidelijk dat er een slachtoffer viel. “Tot we zagen dat er achter een bloembak een zwaargewonde vrouw op de grond lag. Ze had een grote wonde aan de buik en hagel over het hele lichaam, maar ze was toen nog bij bewustzijn”, vertelt een getuige.

© Joris Herregods

Buurtbewoners verwittigden de hulpdiensten. Een eerste ploeg van de politiezone Rivierenland was in minder dan tien minuten ter plaatse, gevolgd door een ambulance en nog even later kwam er een mug aan. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). “We hebben er geen goed oog in”, klinkt het in de buurt.

Politieploegen kwamen massaal ter plaatse. Niet veel later konden agenten de schutter vier kilometer verderop klemrijden aan Boskant in Bornem. Er is ondertussen een gerechtelijk onderzoek gestart. Op de plaats van de feiten kwam ook het labo ter plaatse voor sporenonderzoek. “De precieze toedracht van de feiten wordt momenteel nog verder onderzocht”, zegt Kato Belmans van het Antwerpse parket.

  (svds, tdk, svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen