Onze journalist Stefan Vanderstraeten waagt zich aan de Tesla Y, de bestverkochte auto van België.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze journalist Stefan Vanderstraeten waagt zich aan de Tesla Y, de bestverkochte auto van België. © NurPhoto via Getty Images / Flor

Onze reporter ‘kocht’ de Tesla Y, de populairste auto van het land: “Even simpel als Collect&Go: morgen heeft u ‘m al”

Besteld in vijf minuten, geleverd de volgende dag. Het lijkt te gaan om boodschappen bij Colruyt of een pakketje van Zalando. Maar het gaat hier zowaar om de Tesla Y. Nooit kon een auto zo makkelijk besteld én geleverd worden. Meteen één van de vele redenen waarom deze vierwieler momenteel de bestverkochte auto van België is. Alleen al dit jaar wisten Elon Musk en zijn onderdanen er hier 8.980 van te verpatsen. Wij stapten mee aan boord van dit verrassende succes.

56 reacties

  • Renée Verhoeven

    6 maanden geleden
    Andre, waterstof heeft veel meer voordelen dan batterij elektrisch. Waterstof kan aangemaakt worden met hernieuwbare bronnen in verre landen waar veel zon en wind is, want het is eenvoudig te transporteren via pijpleidingen en tankers, is ook makkelijk en langdurig op te slaan en door hoge energiedichtheid ook bruikbaar voor grote vermogens. Aanmaken van elek gaat ook gepaard met een verlies van 70% over de ganse lijn. De ontwikkeling van accu's staat stil, al jaren wachtend op superaccu...
  • Geert Tamsyn

    6 maanden geleden
    Tesla, snel en efficiënt, de Chinezen hebben het ook al begrepen, nu de Europeanen nog.
  • dominiek vanharen

    6 maanden geleden
    Tja dit zal ooit de toekomst nog worden maar vraag me ook af als de batterijen eens op ouderdom geraken, wat dan of kan men dan nieuwe ervoor komen. Ale er moest een wet zijn dat ze omwisselbaar moet zijn, vind ik toch.
  • Andre Vos

    6 maanden geleden
    @Eric, Nee, er zijn te veel nadelen aan waterstof, niet alleen het verlies in het aanmaken ervan, ook het omzetten van energie via fuel cells is erg inefficient, en de fuelcells zelf gaan maar relatief kort mee, ongeveer zoals een ICE (en heel erg kostbaar om te vervangen). Daarnaast is het moelijk om lekken tegen te gaan, wat slecht is gezien het een broeikas gas is. De ontwikkelingen in batterijen gaat erg snel wat het aleen maar beter gaat maken.
  • Kris Tyteca

    6 maanden geleden
    Niet voor particulieren.