Aangeboden door HBVL Shop

De kunst van het cocoonen: zo geniet je (toch) van het najaar

Terwijl de dagen korter en de nachten kouder worden, is er niets zo gezellig als lekker knus binnen te zitten. Verwen jezelf dit seizoen met comfort en warmte.

Cocoonen 

Het woord cocoonen komt van het creëren van een gezellige cocon thuis waarin je kunt ontspannen. Wanneer de temperaturen dalen en de natuur in rust gaat, volgen wij als mens dat voorbeeld. We verlangen naar een aangename plek waar we ons veilig en warm voelen. Focus op deze twee ruimtes in je huis en geniet volop van de koudere maanden.

 

Woonkamer 

In de wintermaanden breng je veel tijd door in je woonkamer. Zet overal kaarsen neer, dim de verlichting en zorg voor zachte stoffen, dik tapijt, warme pantoffels en stapels kussens en dekentjes in de zetels. Koop daarnaast voor iedereen in het gezin een fleece poncho, dan kan de verwarming meteen een graadje lager zonder aan comfort in te boeten. Fleece is een zacht materiaal dat je lekker warm houdt als je in een hoekje zit met een goed boek of samen naar een film kijkt. Met keuze uit wel 14 trendy kleuren vind je voor iedereen wel een exemplaar. Gecombineerd met een leuke jeans en stoere laarzen kan je de poncho natuurlijk ook tijdens een herfstwandeling dragen.

LEES OOK. Oktober Interieurmaand: 5 ideeën om een warme en sfeervolle thuis te creëren 

 

Slaapkamer 

Je slaapkamer is de plek bij uitstek om te cocoonen. Een van de beste manieren om jezelf te verwennen tijdens de herfst is om te investeren in beddengoed in flanel. Flanel staat bekend om zijn zachte en pluizige textuur. Perfect voor koude nachten! Flanellen beddengoed houdt namelijk de warmte vast, waardoor je niet meer rillend onder een berg dekens hoeft te kruipen. Het voelt heerlijk aan op de huid en zorgt voor een goede nachtrust. Kies een warme herfstkleur om een gezellige sfeer te creëren in je slaapkamer.

LEES OOK. Zo breng je de herfstsfeer naar je slaapkamer 

De herfst is een seizoen om te omhelzen en te genieten van de geneugten van cocoonen. Met deze tips creëer je thuis een warme, knusse en gastvrije omgeving, waar je kunt ontspannen en de koelere dagen met volle teugen kunt beleven. Dus steek die kaarsen aan, trek je fleece poncho aan en nestel je onder je flanellen dekens voor een heerlijke herfstervaring.

Gerelateerd

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws