Abdesalem Lassoued.
Volledig scherm
PREMIUM
Abdesalem Lassoued. © RV

EXCLUSIEF. Zijn familie spreekt: het ultieme portret van de terrorist die Van Quickenborne tot ontslag dreef. “Hij kon kwaad worden om niets. En dan sloeg hij”

Een bon-vivant die graag de bloemen buitenzette. Maar ook: een man van twaalf stielen en dertien ongelukken. Vijf dagen nadat hij in Brussel twee mensen doodschoot, reconstrueren onze journalisten de schimmige levenswandel van Abdesalem Lassoued (45), die finaal zelfs de justitieminister ontslag deed nemen. Ook zijn familie spreekt bij HLN: “We leefden in de nacht, hij was met religie totáál niet bezig.”

9 reacties

  • Miguel Debavelaere

    7 maanden geleden
    Gilberte mss moet je het artikel ook eens lezen. Zijn vrouw woonde hier al en had al 2 dochters die dan zijn stiefdochters werden. Ze leerden elkaar hier kennen. Ze trouwden later, maar enkel voor het geloof.
  • Jan Van de Velde

    7 maanden geleden
    De grondwet en de mensenrechtenverdragen laten niet toe mensen preventief op te sluiten! En dan moet je ze voordien nog kunnen vinden. De politiediensten zijn niet genoeg bemand om 100.000 en meer illegalen of potentiële misdrijfplegers in de gaten te houden.
  • Houda Slihimi

    7 maanden geleden
    Er zijn hier in België nog genoeg gelijk die zot.. elke moment kan er wel iets gebeuren, dus ik verschiet er niet van meer.
  • gilberte Vergaelen

    7 maanden geleden
    ik vraag me af hoe het komt dat de madam en baby van Lassoued een woonst hadden in Schaarbeek? Van wat leefden die? En niemand was opde hoogte
  • jos van steenwinckel

    7 maanden geleden
    Interesseert iemand de levenswandel van die man? Het gaat om zijn daden, niet om zijn achtergrond. Hij heeft zijn verdiende loon gekregen.