Een 58-jarige vrouw werd neergeschoten op straat. Politie kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.
Volledig scherm
Een 58-jarige vrouw werd neergeschoten op straat. Politie kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. © Tim Van der Zeypen

Man (58) schiet ex-vrouw (58) neer aan appartement van haar nieuwe partner: “Haar leven hangt aan een zijden draadje”

De 58-jarige vrouw die vrijdagavond koelbloedig werd neergeschoten op straat in Sint-Amands, verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat bevestigen verschillende bronnen. De vrouw bezocht gisteren haar nieuwe vriend, maar werd daar opgewacht door haar ex-partner. Die loste vervolgens van zeer dichtbij twee schoten met een jachtgeweer. De ex-partner werd inmiddels gearresteerd.

  1. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.
  2. Hoe lokale krant De Beverse Klok na 30 jaar haar eigen ‘in memoriam’ moet schrijven: “We hebben wel eens op lange tenen getrapt”
    PREMIUM

    Hoe lokale krant De Beverse Klok na 30 jaar haar eigen ‘in memoriam’ moet schrijven: “We hebben wel eens op lange tenen getrapt”

    De lokale krant De Beverse Klok is voor de allerlaatste keer van de persen gerold. Net geen 30 jaar bracht een redactie van vrijwilligers nieuws van onder de kerktoren in de Wase gemeente. Hoofdredacteur Wilfried Andries (74) was erbij vanaf het begin. “Ons lezerspubliek is mee oud geworden met onze krant”, verklaart Wilfried. Maar ook de centen spelen een belangrijke rol waarom de Klok niet langer meer kan ‘tikken’. “We hadden graag volgend jaar het 30-jarig jubileum nog gevierd. Maar ik heb het becijferd: het had een put van 7.000 euro geslagen.”
    Beveren