Lydia Peeters en Steven Coenegrachts lijsttrekkers voor Limburgse lijsten Open VLD

Van links naar rechts: Steven Coenegrachts, Lydia Peeters, Hilde Vautmans en Open VLD-voorzitter Tom Onghena.© Dick Demey

De lijsttrekkers in Limburg van Open VLD voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni 2024 zijn bekend. Huidig Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters trekt de lijst voor het Vlaams Parlement, Vlaams parlementslid Steven Coenegrachts doet dat voor de Kamer.

mtm
Bron: BELGA

De 54-jarige Peeters is titelvoerend burgemeester van Dilsen-Stokkem. In 2009 werd ze verkozen in het Vlaams Parlement. In 2019 volgde ze de minister van Financiën & Begroting en Energie op in de regering-Bourgeois. Na de verkiezingen in mei 2019 werd ze opnieuw voorgedragen als Vlaams minister en kreeg ze de portefeuille Mobiliteit en Openbare Werken toegewezen.

Steven Coenegrachts (1985) is afkomstig uit Riemst waar hij tien jaar fractieleider was in de gemeenteraad. Begin dit jaar verhuisde hij naar Bilzen waar hij woont met zijn vrouw en vier kinderen. Sinds 2019 zetelt hij in het Vlaams Parlement waar hij zich vastbeet in gevoelige en technisch complexe dossiers als de bouwshift, het nieuwe pachtdecreet en het stikstofdossier. Coenegrachts bouwde een breed netwerk uit bij de basis van de Open VLD.

Eerder duidde het nationale partijbestuur van Open VLD ook al de Limburgse Hilde Vautmans als lijsttrekker voor de Europese lijst. De uiteindelijke lijst met kandidaten voor de Vlaamse en federale verkiezingen worden nog finaal voorgelegd aan de leden van Open VLD Limburg.

Voorzitter Tom Ongena noemt de keuzes aan het hoofd van de Limburgse lijsten “een combinatie van ervaring en vernieuwing”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen