Jupiler Pro League - speeldag 11 - 21/10/23 - 16:02
36'
Isaak Davies
36'
1 - 0

De interlandbreak heeft Club Brugge voorlopig geen beterschap gebracht, integendeel. Een slordig blauw-zwart verloor zaterdagmiddag met 1-0 op het veld van rode lantaarn Kortrijk. Club heeft nu al 5 matchen op rij niet meer kunnen winnen.

KV Kortrijk - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: 20 minuten voor tijd krijgt een zielloos Club Brugge een strafschop om zich opnieuw in de wedstrijd te trappen. Skov Olsen trapt de elfmeter onbesuisd over, dichter bij de gelijkmaker komt Club niet meer.
  • Man van de match: Tom Vandenberghe was vandaag de held bij KV Kortrijk. De doelman keepte foutloos en hield, soms met wat geluk, voor het eerst dit seizoen de nul. Zijn naam werd dan ook gescandeerd door de thuisfans.
  • Opvallend: Brugge lijkt KV Kortrijk wel te liggen dit seizoen. Kortrijk won slechts tweemaal dit seizoen, beide keren was het tegen een ploeg uit Brugge. Zowel Cercle als Club vertrok met lege handen uit het Guldensporenstadion.

Doelhout kiest de kant van Kortrijk

Door het wegvallen van Zulte-Waregem is de wedstrijd tegen Club Brugge dé wedstrijd van het jaar voor de supporters van KV Kortrijk. Zij wilden hun ploeg zien wegspringen van de laatste plaats. Club Brugge hoopte dan weer komaf te maken met een slechte reeks van 5 wedstrijden zonder competitiezege.

De bezoekers begonnen het scherpst aan de wedstrijd en zorgden al snel voor gevaar. Igor Thiago, die Jutgla weer naar de bank duwde, mikte van erg dichtbij op doelman Vandenberghe, die de bal nog tegen de paal duwde.

Club Brugge was dominant, maar bij de eerste echte tegenprik van KV Kortrijk was het toch even schrikken. Mignolet kwam wel erg stevig in op El Idrissy, het Brugse sluitstuk mocht niet mopperen over zijn gele kaart.

Daarna viel de wedstrijd wat stil, tot de terugkerende Nusa de vlam in de pan schoot. Met links haalde de youngster verschroeiend uit, opnieuw zorgden Vandenberghe en het doelhout ervoor dat de nul op het bord bleef.

Toen liep het fout bij Vetlesen. De Noor schoof uit en zo kon Henen met de bal aan de haal. Een goede steekpass later kwam Davies oog in oog met Mignolet, de spits faalde niet. 1-0 voor Kortrijk bij de rust.

Skov Olsen mikt penalty de tribune in

De tweede helft was een stuk minder bij Club Brugge. De Bruggelingen hadden de bal, maar konder er niets mee aanvangen. De ene technische fout volgde de andere op, vooral Skov Olsen en de ingevallen Zinckernagel hadden het moeilijk.

20 minuten voor tijd kreeg Club alsnog een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Kana liep Thiago aan in het strafschopgebied na een goede pass van Spileers, strafschop was het verdict.

Skov Olsen zette zich aan de bal, maar de topschutter van blauw-zwart trapte wel erg wild over. De penalty was tekenend voor de malaise bij de bezoekers.

Een echt slotoffensief bleef uit, Kortrijk kwam nog het dichtst bij een doelpunt wanneer Ojo op Mignolet trapte. Zinckernagel trapte in het absolute slot ook nog een vrije trap nonchalant over.

Kortrijk klimt door de overwinning (voorlopig) weg van de laatste plaats, Club Brugge blijft achter met 3 op 15 en heeft nu Antwerp en Union voor de boeg. Het worden spannende weken voor Ronny Deila.