© VDB

Crisis bij Club Brugge is compleet: nieuwe nederlaag op veld van KV Kortrijk na penaltymisser van Skov Olsen

Voor wie er nog aan twijfelde: Club Brugge verkeert in een diepe crisis. Het verloor zaterdag alwéér, deze keer op het veld van KV Kortrijk (1-0). Een goal van Davies volstond voor de drie punten, mede omdat Skov Olsen een penalty laat in de wedstrijd huizenhoog over mikte. Wat nu, Ronny Deila?

Junior Verbeeke

In het Guldensporenstadion stonden twee ploegen tegenover elkaar die àbsoluut de punten nodig hebben. KVK kwam op het veld met de rode lantaarn in de hand, Club verkeert met 16 op 30 een beetje in crisis. Al was daar in de openingsfase weinig van te werken. Thiago moest eigenlijk altijd de 0-1 maken na vier minuten op een zwieper van Skov Olsen: een slechte afwerking, de paal én Vandenberghe stonden in de weg.

Halve procentjes

Maar het positieve Brugse begin kwam snel ten einde. Gaandeweg begon Kortrijk speldenprikjes uit de delen. Zo kwam Mignolet érg goed weg toen hij maar geel kreeg na een onbesuisde overtreding op El Idrissy. Ook een schot van Henen werd afgeblokt. En toen volgde het grote niets. Club controleerde wél, maar creëerde weinig kansen.

© Isosport

De thuisploeg plooide terug en wachtte rustig af. En wanneer nodig, kon het rekenen op het doelkader. Op het halfuur had blauw-zwart alweer pech toen Nusa via Vandenberghe op de lat trapte. Het is zo’n typische situatie waarbij halve procentjes nét niet meezitten.

Dat werd ook nog eens duidelijk bij de 1-0 van Kortrijk. Vetlesen gleed tot twee keer uit en zag Henen lopen met de bal. Die bediende Davies, die Mignolet met een gekruist schot ter plaatse liet. Club in de penarie. Alweer. Het schoot wakker, maar kansen vinden bleek een opgave. Het ontbrak aan tempo en vernuft, ondanks namen als Skov Olsen en Nusa op de flanken. Tijdens de rust bleef het 1-0.

© BELGA

Kana bijna de pineut

Club moest een échte crisis bedwingen na de rust. En het eiste meteen de bal op. We moesten evenwel weer een kwartier wachten tot we een kans zagen. De Neve trapte pardoes naast de bal en legde de bal klaar voor Thiago, die zijn schot helemaal miste. Deila had genoeg gezien en ging aan het wisselen. Jutgla, Meijer en Zinckernagel mochten op het uur invallen voor Vetlesen, Buchanan en Nusa mochten gaan rusten. De driedubbele vervanging moest voor een schokeffect zorgen - zou het nog?

Aanvankelijk leek van niet. Het Brugse gevaar bleef steriel, de Kerels hielden met gemak stand. Misverstanden én frustraties stapelden zich op bij blauw-zwart. Tot Kadri zijn eigen ploeg bijna een hak zette. Thiago werd diep gestuurd door Spileers en domweg omver gelopen door Kana. Net binnen de zestien, zo bleek. De bal ging op de stip voor de linker van Skov Olsen. Die ramde de bal... hoog in de familietribune. De Deen zat zaterdagmiddag eigenlijk nooit in de match.

© VDB

6 op 21 én... 6 op 9

Club had toen nog een dik kwartier om orde op zaken te zetten. Maar moest ook opletten. Op een counter vond de ingevallen Seck de vuisten van Mignolet. De bezoekers schoten dan toch nog wakker. Zo moest Vandenberghe een vlam van Onyedika uit doel ranselen. Zinckernagel kreeg in de blessuretijd nog een uitgelezen kans op vrije trap, maar verkwanselde die veel te nonchalant. Club verloor. Alwéér, waardoor het achterblijft met 16 op 33 en in een diepe crisis verkeert. Kortrijk mocht met 6 op 9 aan het feesten, maar dat zal Ronny Deila worst weten. Komt hij stilaan in het vizier?

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer