Jonge bestuurster met kinderen in de auto bedreigd door wielertoerist met groot mes in Ternat: “We zijn getraumatiseerd”

Dilbeek/Ternat -

De politie is op zoek naar een wielertoerist die zaterdagmiddag bedreigingen heeft geuit en een groot mes heeft bovengehaald in het bijzijn van jonge kinderen. De feiten gebeurden ter hoogte van de Bruggenveldstraat op de grens van Dilbeek met Ternat.

Matthias Vanhamme

Het is de Ternatse Casey die op sociale media haar verhaal doet. “Ik ben zaterdagmiddag om 12.50 uur bedreigd en aangevallen geweest door een man van ongeveer zestigjarige leeftijd.” De feiten gebeurden in de Bruggenveldstraat op de grens van Ternat met Sint-Ulriks-Kapelle. De 19-jarige Casey passeerde er op dat moment met de auto. Aan het stuur zat haar vriend, op de achterbank zaten haar zusje van vier jaar en broertje van twee jaar.

De wielertoerist stapte af op de wagen van Casey nadat ze een manoeuvre moesten uitvoeren om een tegenligger te laten passeren. “De fietser kwam op onze wagen afgestapt en haalde een groot mes tevoorschijn. Daarop begon de man te roepen en hij haalde zelfs met het mes uit naar de wagen.” Daarop kon haar vriend snel rechtsomkeer maken en ontsnappen. Maar beide kinderen die op de achterbank zaten en het voorval van dichtbij meemaakten, waren enorm bang.

Opvallend jasje

Casey deelde haar getuigenis op sociale media en lichtte ook de politie in. Ze filmde het hele voorval en bezorgde de beelden ook aan de politie. Ze hoopt nu dat de man snel opgespoord kan worden. “We hopen dat deze man opgepakt kan worden want we zijn echt getraumatiseerd. De man was rond de 60 jaar oud, droeg een groene vest (van de Vlaamse Wielrijdersbond red.) en had rode schoenen aan. Wie de man herkent of gezien heeft, mag contact opnemen met de lokale politie van Dilbeek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER