© BELGA

Hans Vanaken mocht het alwéér uitleggen: “Als we 24 punten hadden gehad, was dat gewoon terecht”

Hij mocht het uitleggen aan de fans én de pers. Hans Vanaken ging in de vuurlinie staan na de nederlaag op Kortrijk. 16 op 33, cijfers die een topclub onwaardig zijn. En toch blijft de kapitein kalm. “Het gesprek met de fans? Een vorm van respect.”

Junior Verbeeke

We zien het niet elke week: de fans van Club Brugge die hun eigen spelers op het matje roepen. Vanaken stapte na de nederlaag kalm naar het uitvak en nam zijn verantwoordelijkheid. “Waar het over ging? Ik wou onze fans een beetje bedaren. Dat is een vorm van respect, want zij steunen ons ook altijd”, aldus Vanaken. “Ik heb hen proberen uitleggen dat wij ook absoluut willen winnen. Er zit geen gelatenheid in deze ploeg, zoals ik al hoorde vallen.”

Details draaien

Alhoewel: het ontbrak Club toch aan daadkracht in Kortrijk. De pletwals van in augustus rolt al eventjes niet meer. “Een gebrek aan overtuiging? Dat kan misschien, maar moeten we verder aan werken. Maar vooral de details zitten niet mee”, zucht Vanaken. Hij wou het woord crisis niet in de mond nemen. “Vandaag raken we wee twee keer het doelhout, hebben we controle en moeten we eigenlijk winnen. Maar opnieuw gebeurt dat niet. Dan kom je in een vervelende situatie. Iedereen heeft onze matchen gezien: als we vandaag 24 punten tellen, was dat gewoon terecht.”

Die details in het eigen voordeel draaien: daar draait het volgens Vanaken om. “En daar gaan we - ook al klinkt het cliché - keihard aan werken. Er is geen probleem in onze ploeg. We hebben enorm veel kwaliteit en we moeten blijven werken voor elkaar. Dan komen we daar uit. Het heeft geen zin om nu met vingers te wijzen, want nogmaals: iédereen bij Club wil winnen. Er is niemand die het veld opstapt en denkt: vandaag laten we het eens hangen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer