Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

A piece of cake... mét fruit

Hoe wij onze eieren het liefst eten? In een cake als het even kan. Geen noeste arbeid vandaag maar een simpele cake met mascarpone en fruit. Piece of cake zoals ze zeggen.

Wat heb je nodig:
Voor het beslag: 
4 eieren 
250 g suiker 
250 g zelfrijzend bakmeel 
250 g gesmolten boter 
Voor de afwerking: 
250 ml mascarpone 
125 ml room (30% vet) 
2 el vanillesuiker 

Vers fruit: 
bosbessen, braambessen, aardbeien

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. 
Stap 2: Maak het beslag: kluts de eieren en meng er de suiker onder tot je een romig mengsel krijgt. Voeg de gesmolten boter toe en klop goed door. Zeef de bloem en roer onder het beslag. Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en zet 50 minuten in de oven. 
Stap 3: Snij de afgekoelde cake horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de vanillesuiker op en spatel er de mascarpone onder. Smeer hiervan een laagje op de ene helft van de cake. Plaats er de andere helft op. Smeer ook bovenaan het mascarponemengsel en werk af 
met het vers fruit. 

Tip: Combineer verschillende soorten fruit.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel