Wat is dit?
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel
A piece of cake... mét fruit
Hoe wij onze eieren het liefst eten? In een cake als het even kan. Geen noeste arbeid vandaag maar een simpele cake met mascarpone en fruit. Piece of cake zoals ze zeggen.
Wat heb je nodig:
Voor het beslag:
4 eieren
250 g suiker
250 g zelfrijzend bakmeel
250 g gesmolten boter
Voor de afwerking:
250 ml mascarpone
125 ml room (30% vet)
2 el vanillesuiker
Vers fruit:
bosbessen, braambessen, aardbeien
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2: Maak het beslag: kluts de eieren en meng er de suiker onder tot je een romig mengsel krijgt. Voeg de gesmolten boter toe en klop goed door. Zeef de bloem en roer onder het beslag. Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en zet 50 minuten in de oven.
Stap 3: Snij de afgekoelde cake horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de vanillesuiker op en spatel er de mascarpone onder. Smeer hiervan een laagje op de ene helft van de cake. Plaats er de andere helft op. Smeer ook bovenaan het mascarponemengsel en werk af
met het vers fruit.
Tip: Combineer verschillende soorten fruit.