Ga naar de inhoud
RWDM-spelers balen, Griffin Yow en ploegmaats mogen juichen na late gelijkmaker voor Westerlo.

5400

Het venijn zit in de staart voor RWDM: Westerlo sleept diep in de extra tijd een punt uit het vuur

vr 20 oktober 2023 20:10
RWDM
einde
1-1
Westerlo
    1. 52' - Geel - Pathe Mboup
    2. 65' - Doelpunt - Florent Sanchez (1 - 0)
    14. 90+1' - Geel - Serhiy Sydorchuk
    15. 90+4' - Doelpunt - Griffin Yow (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 11 - 21/10/23 - 18:17
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    65'
    Florent Sanchez
    65'
    1 - 0
    90+4'
    Griffin Yow
    1 - 1
    Griffin Yow
    90+4'

Westerlo heeft op de valreep een punt kunnen sprokkelen op bezoek bij RWDM. De thuisploeg kon de zege al ruiken na een doelpunt van Sanchez, maar in de toegevoegde tijd prikte Yow nog tegen voor de bezoekers. RWDM blijft zo in de middenmoot, Westerlo is laatste na de zege van concurrent Kortrijk tegen Club Brugge.

• Sleutelmoment: In de slotseconden zorgt invaller Griffin Yow voor de onverhoopte gelijkmaker. Het eerste doelpunt van de Amerikaanse invaller in de kleuren van Westerlo.

• Man van de Match: Yow kroont zich tot held van de dag bij Westerlo, toch schitterde niemand bij beide ploegen. Doelman Defourny krijgt een eervolle vermelding om lang zijn netten schoon te houden met enkele goede reflexen.

• Slotminutenspook? Net als tegen Charleroi loopt het mis voor RWDM in de slotminuten. Toen ging de ploeg van Mazzu nog op en over de Brusselaars na minuut 93. Zo een tik hoefde de thuisploeg vandaag niet te incasseren.

Een punt dat aanvoelt als een overwinning.

Kinderlijk weggegeven, dat wel. Toch zal Griffin Yow niet klagen over zijn eerste doelpunt in de kleuren van Westerlo. De Amerikaan raasde naar het doel van RWDM en duwde de gelijkmaker in minuut 94 voorbij Defourny.

En dus hebben de Brusselaars weer een tik te verwerken in het absolute slot. Net als tegen Charleroi voor de interlandbreak, loopt het mis.

Nochtans had de thuisploeg de beste kansen om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Sanchez trapte – dankzij de toelating van Bolat – de openingstreffer tegen de touwen. Maar dan morste het met mogelijkheden om de 2-0.

Het deksel op de neus volgde alsnog.

Voor de Westelse bank is het punt een enorme opluchting. Al krijgt de ploeg van Jonas De Roeck opnieuw de rode lantaarn in handen na de zege van KV Kortrijk.

Sanchez opende de score voor RWDM.
    Griffin Yow zorgde voor een belangrijk Westels punt.

De Roeck: "Punt is gerechtvaardigd"

Jonas De Roeck (trainer Westerlo): "Opluchting, ja. Ik denk dat we de betere kansen hebben gehad. Het siert de ploeg om ervoor te knokken tot het einde. Het punt is toch gerechtvaardigd. Wat Kortrijk doet, is voor ons niet belangrijk. Wij moeten de punten pakken en laten ook zien dat we het elke ploeg moeilijk kunnen maken. Dat is iets waarop we kunnen bouwen."

Fase per fase

20:10

EINDE: Westerlo redt punt in absolute slot

Een kostbaar punt voor Westerlo. Yow trapte de onverhoopte gelijkmaker in de slotseconden alsnog op het scorebord. Dat geeft de bezoekers een beter gevoel om op de bus te stappen richting de Kempen. Nochtans had RWDM de grootste kansen om de wedstrijd in een beslissende plooit te leggen. De nalatigheid van de thuisploeg ontploft zo - een beetje - in eigen gezicht.

90+6' tweede helft
    90+5'
    Griffin Yow maakt op een een belangrijk moment z'n eerste doelpunt voor Westerlo.
    90+4'
    90+4'

Griffin Yow doet het alsnog voor Westerlo! 1-1

Te kinderlijk weggegeven, dat wel. Maar dat zal Grifin Yow niet deren. De Amerikaanse invaller trapt de gelijkmaker voorbij Defourny. Levert zijn eerste goal voor Westerlo ook een punt op?

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
    90+1'
    90'

Via de lat in de handen van Bolat. RWDM is het gevaarlijkst in de slotseconden.

89'

5 tegen 2. De counter in de slotminuut was dé kans voor RWDM om het helemaal af te maken. Toch loopt het niet goed af voor de thuisploeg.

88'

Het eerste wapenfeit van Mercier in de wedstrijd is een gele kaart ontvangen. Hij maakt een einde aan een omschakelmoment met een potje truitje-trek.

83'

Het lukt Westerlo maar niet om een gestroomlijnde aanval in elkaar te knutselen. Op deze manier wordt het moeilijk om alsnog een punt mee te graaien uit Molenbeek.

82'
    Speelt Westerlo nog iets klaar in de resterende 10 minuten?
    78'

Vuisten van Bolat voorkomen erger

Reine-Adélaïde kapt en trapt. Zijn pegel botst op de vuisten van Bolat, die de bezoekers overeind houdt.