Jasper Jacobs

Merho kondigt zijn opvolgers aan: scenarist Nix en tekenaar Charel Cambré nemen "De Kiekeboes" over

Striptekenaar Merho heeft zijn opvolgers bekendgemaakt: voortaan zullen Nix (als scenarist) en Charel Cambré (als tekenaar) de succesreeks "De Kiekeboes" in handen nemen. Merho kondigde deze zomer aan dat hij na 46 jaar stopt met tekenen. Maar wie de reeks zou overnemen, was nog niet geweten.

Begin september verscheen "Seizoensfinale", het laatste album van "De Kiekeboes" van de hand van Merho. Die bleef tot nog toe vaag over de toekomst van de reeks. Maar nu weten we dus wie "De Kiekeboes" overneemt. Merho kondigde het nieuws aan tijdens een live-opname van "Welcome to the AA", de podcast van Alex Agnew en Andries Beckers.

In een persbericht van Standaard Uitgeverij zegt Merho dat de nieuwe Kiekeboes geen imitatie zullen worden van zijn werk, maar een "resetting". Hij heeft over een "dreamteam". Nix (echte naam Marnix Verduyn) is onder meer bekend van de komische reeks "Kinky & Cosy". Charel Cambré heeft al gewerkt aan een resem stripreeksen, waaronder "Amoras".

Merho omschrijft de nieuwe scenarist Nix als iemand met veel humor. "Hij gaf ons "Kinky & Cosy", een reeks waarbij hij net als ik taboe-onderwerpen niet uit de weg ging. En sinds hij "De Buurtpolitie" verstript, was het me niet ontgaan dat hij ook mainstream perfect aanvoelt. Bovendien weet hij hoe hij een plot moet opbouwen."

En ook voor Charel Cambré heeft hij veel lof. "Ik ben ook heel blij dat we voor dit project Charel Cambré konden aantrekken. Een van de allerbeste Vlaamse striptekenaars van zijn generatie. En hij heeft er duidelijk zin in."

Het eerste album van de vernieuwde Kiekeboes zal verschijnen op 14 februari 2024.

Meest gelezen