Merho heeft een nieuwe ploeg gevonden om zich over ‘De Kiekeboes’ te bekommeren.© Kris Van Exel

De opvolgers van Merho zijn bekend: Charel Cambré en Nix nemen ‘De Kiekeboes’ over

Voortaan ontfermen tekenaar Charel Cambré en scenarist Nix zich over ‘De Kiekeboes’. Dat heeft Merho, de geestelijke vader van de stripreeks, zaterdagavond bekendgemaakt in een live aflevering van podcast ‘Welcome to the AA’.

Wout Desmytere

Comedian Alex Agnew en radiopresentator Andries Beckers, hosts van de populaire podcast, ontvingen de striptekenaar in De Warande in Turnhout. Daar maakte hij bekend dat De Kiekeboes niet ophouden te bestaan, nu hij met album 164 - Seizoensfinale - afscheid genomen heeft van zijn bekendste creatie.

Opvolgers Charel Cambré en Nix - né Marnix Verduyn - zijn geen onbekenden in de stripwereld. Cambré tekende onder andere De kronieken van Amoras, Nix is bekend van het komische Kinky & cosy. Merho liet alvast optekenen dat de reeks zowel inhoudelijk als visueel een metamorfose zal ondergaan. “Het wordt een reset”, zei hij. Wat die precies inhield, verklapte hij nog niet. “Maar verwacht je aan meer Fanny”, verklapte Chambré.

Die laatste betrad het podium om Merho te bedanken voor de kans en hem een speciale tekening aan te bieden. De striptekenaar is niet van plan om over de schouders van Chambré en Nix mee te kijken. “Ik laat De Kiekeboes los”, klinkt het. ““Het heeft iets weg van je kinderen uithuwelijken. (lacht)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer