© X

Ophef over foto van Adolf Hitler bij American football-wedstrijd

Op sociale media is ophef ontstaan over het tonen van een foto van Adolf Hitler op een scorebord voorafgaand aan een American football-wedstrijd van Michigan State University. De foto werd vergezeld door een quizvraag: “Uit welk land komt Hitler?”

Bron: De telegraaf

Al snel kwam de universiteit met excuses en een uitleg. De foto’s die ze gebruikten voor de quizvragen voorafgaand aan de wedstrijd, zouden door derden worden verstrekt. “We betreuren de foto die werd getoond ten zeerste, aangezien die niet representatief is voor onze institutionele waarden. MSU zal in de toekomst geen gebruik meer maken van de bron van derden en zal strengere screening- en goedkeuringsprocedures implementeren voor alle inhoud van videoborden”, zo luidt het in een verklaring.

Een woordvoerder van de lokale joodse gemeenschap noemt het tonen van de foto zonder duidelijk aan te geven waarom “smakeloos en simpelweg dom”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer