© korfbal.be

Belgian Diamonds stoten door naar volgende ronde na demonstratie tegen Hong Kong op WK korfbal: “Hadden er echt zin in”

Op het WK korfbal in Taiwan hebben de Belgian Diamonds zondag ook hun tweede en laatste wedstrijd van de eerste ronde makkelijk gewonnen. Twee dagen na de 32-9 zege tegen Turkije, ging Hong Kong voor de bijl met 43-9 (rust: 23 -2).

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

Lauren Denis werd met zeven treffers topschutter van de wedstrijd, een meer dan Lisa Van Gorp. Christoph Hellemans en Joke Van Maldeghem vonden allebei vijf keer de weg naar de korf.

“We hadden er echt zin in”, reageerde Denis. “Samen met de bank zorgden we toch voor wat animo in de vrijwel lege zaal. In zo’n redelijk gemakkelijke wedstrijden is het toch belangrijk om als team te blijven presteren en geen individuele uitblinkers te zoeken want iedereen komt immers vlot tot scoren. En dat bleef de ganse wedstrijd een opgave. Voor de nieuwe spelers in het team met minder ervaring op dit niveau, zijn dit leuke wedstrijden om ritme op te doen en te groeien in het toernooi.”

Hong Kong had eerder met 18-17 gewonnen van Turkije en stoot samen met België door naar de tweede ronde. De top twee uit de acht groepen haalt die tweede ronde, waarin een nieuwe groepsfase volgt. 

Het team van bondscoach Detlef Elewaut is ingedeeld in een poule met Suriname, Hongarije en (opnieuw) Hong Kong, al spelen de Belgen niet meer tegen die laatste. Uitslagen tussen ploegen die elkaar al in de eerste ronde troffen, worden immers meegerekend in de tweede ronde. 

Vanaf de kwartfinales, met de top twee uit de vier groepen van de tweede ronde, wordt met een knock-outsysteem gewerkt. De finale wordt op 29 oktober gespeeld.

België - Hong Kong 43-9

Aanval: Jordan de Vogelaere (4) - Christoph Hellemans (5) - Lauren Denis (7) - Lise Van Maldeghem (4)

Verdediging: Tibo Dujardin (2) - Arne Van Damme - Joke Van Maldeghem (5) - Lisa Van Gorp (6)

Wisselspelers: Lars Courtens (4) - Jarre De Ley (2) - Amber Engels (1) - Lisa Pauwels (1) - Saar Seys (2)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer