© AP

Wereldtopper in het mountainbike klaagt over “beschamend” prijzengeld in Wereldbeker: “Is een vierde plek maar zoveel waard?”

Niet alleen uit het veldrijden komen er klachten over het armoedige prijzengeld. Ook in het mountainbike vallen de winstpremies enorm tegen. Dat vindt toch Mathias Flückiger, die zijn beklag doet over het prijzengeld. “Als een sponsor dit ziet...”

Maarten Vanhoof
Bron: In de leiderstrui

De 35-jarige Flückiger is een ancien in het mountainbike. Hij werd in zijn carrière drie keer vicewereldkampioen en op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio veroverde hij het zilver. Momenteel voert hij ook de mondiale mountainbike-ranking van de UCI aan.

Begin oktober eindigde Flückiger als vierde op de Wereldbekermanche Cross Country in het Amerikaanse Snowshoe. Op zijn Instagrampagina toont hij nu het formulier dat hij toen moest invullen om aanspraak te maken op zijn prijzengeld. En daar is de Zwitser niet mals voor de UCI.

“Als een sponsor dit ziet…”, schrijft hij. “Dan zullen ze zich waarschijnlijk afvragen waarom ze zoveel geld moeten betalen, als een vierde plek in de Wereldbeker maar 599 dollar waard is. Het is gewoon beschamend.”

”Zelfs voor mij is het op een bepaalde manier beschamend om over te praten, omdat we aan de andere kant wel stellen dat de sport groeiende is”, vervolgt Flückiger. “Begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik wil niet zo veel mogelijk geld binnen harken, want dan zit ik sowieso in de verkeerde sportdiscipline. Het gaat om de ratio.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer